Κοινωνία

Tαξιδεύοντας στον κόσμο.Παρουσίαση Π.Ε.Ν Καλλιθέας(ΠΡΟΤΥΠΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΝΗΠΙΟΤΡΟΦΕΙΟΥ)

Από την συχνότητα του www.nstv.gr/nstvlive και την εκπομπή "Ταξιδεύοντας στον Κόσμο" με τον Παναγιώτη Κωνσταντινίδη, παρουσιάστηκε το εξής θέμα: Ταξιδεύοντας με τα παιδιά. Kαλεσμένη στην   εκπομπή  ήταν  η  Κα Ζερβάκη Υπεύθυνη του ΠΕΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ( ΠΡΟΤΥΠΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΝΗΠΙΟΤΡΟΦΕΙΟΥ).Μαζί μας ήταν επίσης και η Κα Κωνσταντινίδου Σοφία ακρόατρια της εκπομπής, η οποία ευαισθητοποιήθηκε ακούγοντας προηγούμενη μας εκπομπή όπου είχε αναφορά στο ΠΕΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ με αποτέλεσμα να γίνει  αφορμή να το επισκεφθτεί. Έτσι ήρθε αυτή τη φορά στο στούντιο να μας μεταφέρει την εμπειρία της και να συμπαρουσιάσουμε μαζί για το ΠΕΝ.

Η Κα Ζερβάκη μας μίλησε για το Φιλανθρωπικό ίδρυμα "ΠΡΟΤΥΠΟ ΕΘΝΙΚΟ ΝΗΠΙΟΤΡΟΦΕΙΟ",το οποίο ξεκίνησε τη λειτουργία του στις αρχές του 20ου αιώνα με πρωτοβουλία της Αικατερίνης Λασκαρίδου και της Ενωσης Ελληνίδων.

Μας εξήγησε ποιος είναι ο σκοπός του μετά από ερώτηση της Κας Κωνσταντινίδου :  

α/ η παροχή οργανωμένης προστασίας, ανοιχτής και κλειστής φροντίδας,περίθαλψης,ανατροφής διαπαιδαγώγησης και ψυχοκοινωνικής στήριξης παιδιών,αμφότερων των φύλλων ηλικίας από 2 1/2 ετών μέχρι την εγγραφή τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση.Tα οποία στερούνται κατάλληλου οικογενειακού περιβάλλοντος ή έχουν εγκαταλειφτεί ή η φυσική τους οικογένεια αδυνατεί να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της προς αυτά.

β/ η υλοποίηση προγραμμάτων οικογενειακής επανένταξης μέσω του θέσμου της αναδοχής και της υιοθεσίας σε οικογένειες,σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Μας ανάφερε για τις δράσεις του ΠΕΝ ,το οποίο παρέχει πρωτοβάθμια κοινωνική φροντίδα: Λειτουργώντας Παιδικό Σταθμό (στον οποίο φοιτούν τα νήπια κλειστής και ανοιχτής προστασίας μαζί με παιδάκια της γειτονιάς) κλπ.Ακόμη παρέχει και δευτεροβάθμια κοινωνική φροντίδα : Έχοντας την πλήρη κοινωνική φροντίδα των ανηλίκων που του εμπιστεύονται οι δικαστικές και εισαγγελικές αρχές (σίτηση,διαμονή,ιατρική παρακολούθηση,προσχολική αγωγή,ψυχαγωγία, κλπ).

Στο δεύτερο  μέρος της εκπομπής η Κα Κωνσταντινίδου μας εξιστόρησε την εμπειρία της από την επίσκεψή της στο ΠΕΝ, καθώς και  την πρωτοβουλία που πήρε,  να συμβάλλει στην οικονομική βοήθεια μέσω του φορέα που εργάζεται.

Στη συνέχεια η Κα Ζερβάκη μας ενημέρωσε για τις άμεσες ανάγκες τουΠΕΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ που έχει καθώς και για τις τρέχουσες δραστηριότητες του και συγκεκριμένα για : "ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΠΑΝΗΓΥΡΑΚΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ" στο οποίο το WWW.NSTV.GR και η ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΏΝ ΗΛΕΚΡΟΝΙΚΟΥ TΥΠΟΥ KAI ΛΟΙΠΩΝ  ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΜΕΣΩΝ θα συμμετέχουν ως χορηγοί επικοινωνίας.

Δείτε το βίντεο....

Share this Post:

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια