Κοινωνία

" Ταξιδεύοντας στον Κόσμο " με θέμα: «Για την Ειρήνη, μια Ενωμένη Ελεύθερη Κύπρος».

γράφει ο Π.Κωνσταντινίδης

Στην εκπομπή " Ταξιδεύοντας στον Κόσμο "  με τον Παναγιώτη Κωνσταντινίδη του www.nstv.gr/nstvlive φιλοξενήθηκε: η Κα Κυριακή Δράκου, εκπαιδευτικός, ειρηνίστρια, συγγραφέας ποιήτρια. Με θέμα: «Για την Ειρήνη, μια Ενωμένη Ελεύθερη Κύπρος».

Κάθε χρόνο η Κα Κυριακή Δράκου διοργανώνει εκδηλώσεις για την Ειρήνη. Πέρσι διοργανώθηκε στον Ιερό τόπο των Δελφών .Φέτος κατά μήκος του οδοφράγματος του Κάτω Πύργου στις 23/9/2023 και ώρα 5μ.μ. θα ανοιχθεί  το ποίημα της 400 σελίδων με τίτλο: «Για την ειρήνη, μια ενωμένη ελεύθερη Κύπρος». Κατά τη διάρκεια που θα ξεδιπλώνουνε το ποίημα, θα ακούγονται αποσπάσματα στα Ελληνικά και μεταφρασμένα σε άλλες γλώσσες από ποιητές και όχι μόνο… Η δράση αυτή τελεί υπό την Αιγίδα του Δήμου Πόλεως Χρυσοχόους .Κύπρου.

 Σε ερωτήσεις που τις θέσαμε μας απάντησε :

Ποιο είναι το εσωτερικό  της κίνητρο ?

Είναι οι Τρόποι πρόληψης και διαχείρισης των αρνητικών συμπεριφορών που δημιουργούν εσωτερικές και διαπροσωπικές συγκρούσεις είναι η ενημέρωση, η γνώση και η κατανόηση του νοήματος της ειρήνης, με δράσεις που να ενεργοποιούν άτομα, ώστε να σκεφτούν και να αναζητήσουν πιθανές λύσεις για τον εαυτό τους και αργότερα να ενεργοποιήσουν τον περίγυρό τους, με τη βιωματική εκπαίδευση των πανανθρώπινων αξιών της ζωής και κυριότερα της εσωτερικής ειρήνης, που προϋποθέτει όλες τις άλλες.

Ποιο είναι το όραμα σας ?

Η εφαρμογή της αξίας της ειρήνης να δημιουργήσει ελεύθερους ανθρώπους, οι οποίοι θα επενδύουν πρώτα στον εαυτό τους για εσωτερική ισορροπία και μετά θα δουλεύουν για την παγκόσμια ειρήνη και απαλλαγή από το φόβο και την ανασφάλεια του πολέμου, δημιουργώντας μια δίκαιη κοινωνία με συνθήκες συνεργασίας και αδερφοσύνης μέσα σε θετικά συναισθήματα.

Ποιο ο στόχος σας να εφαρμόσετε αυτές τις δράσεις και αν πρόκειται να συνεχίσετε ?

Η μαζική ενημέρωση πως η ειρήνη είναι ο δρόμος για μια υγιή ζωή σε προσωπικό και κοινωνικό επίπεδο. Μας είπε ότι θα συνεχίσει τις δράσεις για την ειρήνη με μία πολιτιστική συνύπαρξη Κύπρου, Κρήτης και Πόντου.

 

 

Δείτε το βίντεο.

Share this Post:

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια