Πολιτιστικά

Ταξιδεύοντας στον Κόσμο", με θέμα "Ένα ταξίδι στην Γαλλική Κουλτούρα

γράφει ο Παναγιώτης Κωνσταντινίδης

Από την συχνότητα του www.nstv.gr/nstvlive την εκπομπή "Ταξιδεύοντας στον Κόσμο" με τον Παναγιώτη Κωνσταντινίδη. Παρουσιάστηκε με θέμα "Ένα ταξίδι στην Γαλλική Κουλτούρα την περίοδο της Bell Epoque ("Όμορφης Εποχής").Με καλεσμένη, την Ζωγράφο και Εικαστικό, Βασιλική Τραχίλη.

Στην Αρχή της εκπομπής η Βασιλική Τραχίλη μας μίλησε για τα παιδικά και εφηβικά της χρόνια στην Λαμία, τις σπουδές του στο αρχιτεκτονικό σχέδιο και την ζωγραφική.

Ακόμη μας είπε πως όλο και πιο πολύ την γοήτευε αυτός ο τρόπος έκφρασης. Πως στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε να ζωγραφίζει.

 Ότι  για μεγάλο διάστημα τα έργα της δεν της έδιναν χαρά και είχαν μια μελαγχολία. Ζωγράφιζε μόνο νεκρή φύση.

Όμως από το 2015 και μετά, έχοντας ενταχθεί σε μία ερασιτεχνική ομάδα ζωγράφων με καθοδηγήτρια την εξαιρετική ζωγράφο Ειρήνη Παπαδημητρίου αρχίζει να αλλάζει το ύφος στα έργα της .

Επηρεασμένη από την Bell Epoque ("Όμορφης Εποχής") και τον Τουλούζ Λωτρέκ. Είναι η περίοδος που άρχισε να κάνει αντιγραφές Τουλούζ Λωτρέκ  μόνο.

 Μας είπε χαρακτηριστικά πως όλες οι γυναίκες που απεικονίζονται στους πίνακες της, θυμίζουν την ίδια,(όπως της επεσήμανε η δασκάλα της).

Στη συνέχεια στο δεύτερο μέρος της εκπομπής ,μας εξήγησε πως μεταπήδησε στην ερασιτεχνική ομάδα ζωγράφων « οι Ζωγράφοι του Διονύσου» μετά την αποχώρηση της ζωγράφου  Ειρήνης Παπαδημητρίου, με δασκάλα την εξαιρετική Αγιογράφο-Ζωγράφο Κατερίνα Γιαννακοπούλου.

Επίσης έκανε μια μικρή αναφορά για την συμμετοχή της σε ερασιτεχνικές θεατρικές ομάδες του δήμου Διονύσου.

Τέλος μας ενημέρωσε για την συμμετοχή της στην Ομαδική Έκθεση που έγινε στην Νέα Ερυθραία στην οποία έλαβε μέρος μαζί με άλλους Ζωγράφους-Αγιογράφους.

Στην έκθεση παρουσίασε δημιουργίες πλεκτών κοσμημάτων δική της έμπνευσης, κάτι με το οποίο ασχολείται το τελευταίο διάστημα.

Δείτε το βίντεο…

Share this Post:

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια