Πολιτιστικά

Παρουσίαση της Ένωσης Κρητών Ν. Σμύρνης στο NStv

Στην εκπομπή " Ταξιδεύοντας στον Κόσμο " με τον Παναγιώτη Κωνσταντινίδη του www.nstv.gr/nstvlive φιλοξενήθηκαν :  ο Κος Θανάσης Τσιρίκος Γενικός Γραμματέας Δ.Σ. και  o Κος  Τάκης Πρασσάκης Υπεύθυνος Δημοσίων σχέσεων Δ.Σ. από την Ένωση Κρητών Ν. Σμύρνης» με θέμα:  " Παρουσίαση της Ένωσης Κρητών Ν. Σμύρνης» ".

Μας είπαν για το πότε ιδρύθηκε η Ένωση Κρητών Ν. Σμύρνης (1949) και ότι είναι ο 2ος παλαιότερος Κρητικός Σύλλογος  μετά τον Σύλλογο Κρητών του Πειραιά την «Ομόνοια». Συνεχίζοντας τα μονοπάτια της Κρητικής Παράδοσης με συνοδοιπόρους Χοροδιδασκάλους της Ένωσης. Στα χορευτικά τους: Στέφανο Ντούλα, Κυριακή Λαγουδάκη και Κρυσταλλία Σπανουδάκη. Στην εκμάθηση Κρητικής Λύρας τον Αντώνη Κεγαγιαδάκη και τον Αντρέα Αρβανίτη σε (Ασκουμπαντούρα, Λαούτο, Μαντολίνο).

Την συνέχεια μας μίλησαν για την κοινωνική Δράση του Συλλόγου τους με την προσφορά στα μέλη και φίλους  έχοντας δημιουργήσει τα τελευταία χρόνια Τράπεζα αίματος και την διοργάνωση Εθελοντικών Αιμοδοσιών σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Μεταξά.

Επίσης μας επισήμαναν την Διεθνή Παρουσία της Ένωσης Κρητών Ν. Σμύρνης τα τελευταία χρόνια συμμετέχοντας σε διεθνή Φεστιβάλ σε (Γαλλία, Ιταλία, Πολωνία και Αίγυπτο).

 

Δείτε το βίντεο…. 

Share this Post:

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια