Κοινωνία

COVID19: Η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων εισηγήθηκε να χαρακτηριστεί «κόκκινη» η Αττική

Να χαρακτηριστεί "κόκκινη" η Αττική, πλην των νησιών του Αργοσαρωνικού, εισηγήθηκε επισήμως η υποεπιτροπή των επιδημιολόγων στη συνεδρίαση της Πέμπτης, επιβεβαιώνοντας τις σχετικές πληροφορίες. 

Στο πλαίσιο αυτό, στη σύσκεψη της Παρασκευή η επιτροπή αναμένεται να εισηγηθεί στην κυβέρνηση το click away στα καταστήματα. 

Η κινητικότητα έχει φοβίσει τους επιδημιολόγους, ειδικά στην Αττική όπου τα κρούσματα είναι αυξημένα, μετά και την εμφάνιση του μεταλλαγμένου στελέχους κορωνοϊού. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, η Επιτροπή των ειδικών είναι αρκετά ανήσυχη για την αύξηση των κρουσμάτων στο Λεκανοπέδιο, ειδικά στο κέντρο της Αθήνας, και για αυτό τον λόγο εισηγείται η Αττική να αναβαθμιστεί σε περιφέρεια ύψιστου κινδύνου για τη διασπορά του κοροναϊού.

Βαριά ήταν η «διάγνωση» των επιδημιολογων της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, στην αποψινή τους προγραμματισμένη τηλεδιάσκεψη, για την Αττική.

Οι ειδικοί ανέβασαν το επίπεδο συναγερμού για την επιδημία στο λεκανοπέδιο, το οποίο πλέον θα είναι όλο... κόκκινο και όχι μόνο η Δυτική Αττική, όπως συνέβαινε τις τελευταίες πέντε εβδομάδες.

Τα δεδομένα που τους παρουσίασε ο Εθνικός οργανισμός Δημόσιας υγείας (ΕΟΔΥ) για την επιδημία κορωνοϊού στη χώρα μας και ειδικά σε κάποιες περιοχές, αποτελούσαν μονόδρομο, με την Αττική να είναι η πρώτη και μεγαλύτερη περιφέρεια στην οποία θα ισχύουν πλέον νέα μέτρα περιορισμού.

Κατά πληροφορίες, οι επιστήμονες της Επιτροπής θα εξετάσουν την Παρασκευή και το πλέγμα των μέτρων που θα ισχύουν για το λεκανοπέδιο.

Πάντως, με βάση τα όσα ισχύουν και τώρα στις «κόκκινες» περιοχές δεν λειτουργούν τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, το λιανέμποριο λειτουργεί με click away και υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας από τις έξι το απόγευμα.

Η κυβέρνηση έχει δηλώσει ότι θα πράξει ό,τι συστήσουν οι ειδικοί, τόσο για την δευτεροβάθμια εκπαίδευση, όσο και για την λειτουργία της αγοράς. 

Τα σενάρια για σχολεία, απαγόρευση κυκλοφορίας και click away

Η απόφαση αυτή θέτει στον «αέρα» τον σχεδιασμό για το άνοιγμα των Γυμνασίων και των Λυκείων στην πρωτεύουσα και τις γύρω περιοχές της. Υπενθυμίζεται πως ήδη στις «κόκκινες» περιοχές τα λύκεια παραμένουν κλειστά και η διδασκαλία σε αυτά συνεχίζεται μέσω τηλεκπαίδευσης. Άγνωστο παραμένει τι θα γίνει με τα Δημοτικά.

Ανοιχτό είναι επίσης το ενδεχόμενο να γίνει ακόμα πιο αυστηρή η απαγόρευση της κυκλοφορίας το βράδυ, με τους κατοίκους της Αττικής να επιστρέφουν από τις 6 το απόγευμα – ένα μέτρο που πάλι εφαρμόζεται ήδη στις «κόκκινες» περιοχές.

Παράλληλα, φαίνεται πως «παίζει πολύ» και το ενδεχόμενο για επιστροφή στη λειτουργία της αγοράς με τη μέθοδο του click away στην Αττική, κατ’ εξαίρεση των μέτρων για τις περιοχές υψηλού κινδύνου τα οποία προβλέπουν το πλήρες κλείσιμο του λιανεμπορίου.

πηγή skai και protothema


 

Share this Post:

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια