Κοινωνία

''Πολιτιστικές Διαδρομές Χτες και Σήμερα''. Φιλανθρωπικό Σωματείο "Όλοι μαζί για την Νέα Σμύρνη"

Συνέντευξη ΔΣ Φιλανθρωπικού Σωματείου "Όλοι μαζί για την Νέα Σμύρνη" στην εκπομπή "Πολιτιστικές διαδρομές"

Την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου στην Εκπομπή «Πολιτιστικές Διαδρομές χθες και Σήμερα» με τον Παναγιώτη Κωνσταντινίδη στην συχνότητα του www.NSTV/Radiostring, με θέμα της εκπομπής : Νοιάζεσαι - Μοιράζεσαι, φιλοξενήθηκαν καλεσμένοι από το Διοικητικό Συμβούλιο του Νεοσύστατου Φιλανθρωπικού Σωματείου "Όλοι μαζί για την Νέα Σμύρνη". Μας μίλησαν λοιπόν ο Πρόεδρος Βιτωράτος Παντελής, οΓραμματέας Δημήτρης Πανταζής, και η Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων Μαρίνα Δεκούλου. Το Σωματείο ιδρύθηκε με σκοπούς την αρωγή και την προσφορά βοηθείας ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Ενημερωθήκαμε από τους εκπροσώπους του ΔΣ επίσης ότι οι πόροι του Φιλανθρωπικού Σωματείου από τους οποίες πραγματοποιούνται οι δράσεις του προέρχονται αποκλειστικά από τις συνδρομές και δωρεές των μελών τους, παραμένοντας ουσιαστικά ανεξάρτητος φορέας και μη εξαρτημένος από απολύτως καμία άλλη κίνηση.

Η πρώτη τους δράση ήταν κάνοντας δωρεά στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Νέας Σμύρνης για την ενίσχυση του ανθρωπιστικού έργου του. Συγκεκριμένα παραδόθηκαν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο έξι κούτες από καθαριστικά είδη κατόπιν ενημέρωσης μας από το αρμόδιο τμήμα του Δήμου ως προς τις υπάρχουσες ανάγκες σε είδη.

Η δεύτερη τους δράση ήταν δωρεά τροφίμων στα συσσίτια του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής. Κατόπιν συνεννόησης με τις εθελόντριες που έχουν αναλάβει το μαγείρεμα των γευμάτων των απόρων και αστέγων η προσφορά ήταν 10 κιλά κιμά και 10 κιλά πατάτες, για την συνεισφορά στην σίτιση αυτών των ανθρώπων που καθημερινά παλεύουν για το αυτονόητο που είναι η επιβίωση τους.

Η τρίτη τους δράση ήταν δωρεά τροφίμων (10 κιλά ψάρια) στο φιλανθρωπικό Σωματείο Προστασίας Παιδιού "Ο Άγιος Πολύκαρπος Σμύρνης" που προστατεύει και περιθάλπει παιδιά τελείως δωρεάν και να τα βοηθά όχι μόνο ως προς τη στέγαση και τη διατροφή αλλά ακόμη περισσότερο, στη σωστή εκπαίδευση, διαπαιδαγώγηση και συνέχεια όσο το δυνατόν καλύτερη κοινωνική αποκατάσταση.

Η τέταρτη δράση τους ήταν η προσφορά ρούχων και τροφίμων στο ανταλλακτικό παζάρι που διοργάνωσε ο Σύλλογος Γονέων του 7ού Δημοτικού Σχολείου Νέας Σμύρνης, βοηθώντας επίσης ως ανθρώπινο δυναμικό στην τοποθέτηση και κατανομή όλων των ειδών. Συγκεντρώθηκαν ρούχα, παπούτσια, βιβλία, παιχνίδια με στόχο την δωρεά τους στους πρόσφυγες.

Η πέμπτη τους δράση έξι μόλις εβδομάδες από την ίδρυση του ήταν μια μαζική κοινωνική προσφορά. Σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Νοσηλευτικών Ερευνών & Πολιτικής της Υγείας (Ι.Ν.Ε.Π.Υ) και τον Σύλλογο Γονέων του 7ού Δημοτικού, στον χώρο εκδηλώσεων του σχολείου οι νοσηλευτές του Ινστιτούτου παρείχαν ΔΩΡΕΑΝ εξετάσεις για: Καρδιογράφημα, Αρτηριακή Πίεση, Μέτρηση Ζαχάρου Αίματος, Δείκτη Μάζας Σώματος για παχυσαρκία. Επίσης έγινε από ψυχολόγο διερεύνηση αρνητικών συναισθημάτων για στρες, άγχος και κατάθλιψη. Κάθε εξεταζόμενος έλαβε πλήρη ιατρικό πακέτο με ΟΛΕΣ τις παραπάνω αναφερόμενες εξετάσεις.

Share this Post:

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια