Δημοτικά

Δεκούλου: Τελικά όμως ...δεν κράτησαν τον λόγο τους οι αντιδήμαρχοι για την σίτιση των μαθητών στην Νέα Σμύρνη

Από ότι φαίνεται προς το παρόν τουλάχιστον οι μαθητές των σχολείων θα μέινουν χωρίς δεκατιανό. Γράφει Η Μαρίνα Δεκούλου, δημοτική σύμβουλος με την παράταξη Κουτελάκη

"Πρόγραμμα σίτισης παιδιών"

Ο δήμος μας από το 2013 κάνει δωρεάν σίτιση δεκατιανου στα παιδιά των οικογενειών που είναι εγγεγραμμένοι στην κοινωνική υπηρεσία.

Ένα πρόγραμμα το οποίο αγκαλιάστηκε και στηρίχτηκε από διευθυντές και συλλόγους γονέων ώστε να μπορούν όλα τα παιδιά να έχουν το κολατσιό τους και έγινε δεκτό ως αίτημα από τον δήμαρχο.

Τον Σεπτέμβριο ύστερα από παρέμβαση της παράταξης μας στο δημοτικό συμβούλιο, καταφέραμε ναι πείσαμε την δημοτική αρχή να ανέβασει το ποσό της σίτισης από 1,80 στα 3 ευρώ, καθώς με τις ανατιμήσεις το ποσό δεν έφτανε για ένα σωστό δεκατιανο, όπως επίσης τους εξήγησα πως για κάποια παιδιά αυτό το δεκατιανό μπορεί να είναι και το μοναδικό γεύμα της ημέρας τους μέχρι το απόγευμα.

Σήμερα 2023, δέκα χρόνια μετά έρχεται η δημοτική αρχή και βάζει τρικλοποδιές στο πρόγραμμα αυτό!!

Καθυστερεί τις πληρωμές στα κυλικεία, ζητάει νέες συμβάσεις και μειοδοτικούςδιαγωνισμούς .

Γιατί έπρεπε όλη τους την αυστηρότητα να την δείξουν σε αυτό το πρόγραμμα, όταν γίνονται χιλιάδες πράγματα με απλές εισηγήσεις...

Το σημαντικό πρόβλημα που προκύπτει είναι πως την Δευτέρα 9.01.2023 τα παιδιά αυτά που είναι περίπου 200 στο σύνολο , στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση δεν θα έχουν κολατσιό!!

Στο δημοτικό συμβούλιο στις αρχές Δεκεμβρίου είχα ρωτήσει τι θα κάνουν με την σίτιση και τις συμβάσεις, σκεπτόμενη ότι αφού ανοίξουν τα σχολεία θα πρέπει να συνεχίστει το πρόγραμμα και ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Υπηρεσίας είχε δεσμευτεί για την συνέχεια του, όπως και ο Αντιδήμαρχος οικονομικών για την σωστή οικονομική συναλλαγή με τους κατόχους των κυλικείων .

Τελικά όμως ...δεν κράτησαν τον λόγο τους.

Σήμερα βρισκόμαστε στην δυσάρεστη θέση να μας ανακοινώνουν οι κάτοχοι των κυλικείων πως αδυνατούν να σιτήσουν τα παιδιά αυτά!!!

Πραγματικά δεν μπορώ να διανοηθώ πως γίνεται να αναστέλλουν ένα τόσο σημαντικό πρόγραμμα και να μην κάνουν τις διαδικασίες πιο εύκολες ή να είχαν μεριμνήσει νωρίτερα, όπως τους είχαμε πει!!!

Που είναι η κοινωνική πολιτική του Δήμου μας;

Για πόσο καιρό πια θα ανεχόμαστε να βλέπουμε να καταρρέει ότι έχει σχέση μετά παιδιά μας, την παιδεία, την κοινωνική πολιτική;

Για πόσο καιρό ακόμα θα τρώμε στην μάπα φανφάρα, συναυλίες και εκδηλώσεις;

Ποιός πολιτισμός;;

Που είναι οι προτεραιότητες μας;;

Έχουμε πιάσει πάτο αγαπητοί μου, γιατί εάν έστω και ένα παιδί από Δευτέρα πεινάσει , τότε ο πολιτισμός μας έχει αποτύχει οικτρά !!!!

Σας επισυνάπτω την ανακοίνωση των κυλικείων.

Θα είμαστε δίπλα στα παιδιά, στα σχολεία ,στους συλλόγους και θα προσπαθήσουμε να συνεχιστεί το πρόγραμμα αυτό!!

Το θέμα αυτό δεν είναι πολιτικό είναι πολιτισμικό και μας αφορά όλους.

Έχουμε ευθύνη!

#marinadekouloupoiotitazois#

Share this Post:

Συντάκτης Πέτρος Περιμένης

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια