Κοινωνία

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΜΕΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΣΣΟΜΕΝ. Ο ΑΡΧΩΝ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ

της Παναγιώτας Στεφάνου

Νεοσμυρνιάς

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΜΕΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΣΣΟΜΕΝ
Ο ΑΡΧΩΝ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ
Δυστυχώς αυτό εχω καταλάβει τον τελευταίο καιρό που προσπαθώ επανειλημμένως και μάταια να βρω λύση σε ένα ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.
Η ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΔΙΑΠΛΑΤΥΝΣΗ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟΥ στην Ευξείνου Πόντου που οδηγεί στο σύμπλεγμα σχολείων (6ο δημοτικό, 7Ο Γυμνάσιο, Δημοτικό, 6Ο λύκειο). 
Ενας δρόμος καρμανιόλα που θέτει την ασφάλεια των κατοίκων και ειδικότερα των ΠΑΙΔΙΩΝ, των παιδιών μας σε κίνδυνο. Διότι δεν έχουν που να περπατήσουν. Και όχι μόνο είναι στενό εως ανύπαρκτο έρχονται και οι τσουκνίδες να καθιστούν την διέλευση ακόμη πιο δύσκολη. Οσοι μένουν στην γύρω περιοχές και πάνε τα παιδιά τους σχολείο εκει το γνωρίζουν. ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ. Αναγκάζονται να Περπατούν στον δρόμο. Ένα δρόμο ταχείας κυκλοφορίας. 
Τι και αν έχω στείλει επανειλημμένως επιστολές στον Δήμο. Επι δυο χρόνια και παραπάνω. Η μόνη απάντηση που πήρα ηταν (ΘΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ). Τόσο απλά.
Τι και αν εχω επικοινωνήσει με την Αποκεντρωμένη, την Περιφέρεια. Αυτό που εισπράττω είναι ότι ο ΔΗΜΟΣ αποφασίζει ανεξάρτητα χωρίς παρεμβολές. Δηλαδή ο ΑΡΧΩΝ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ. Τελικά για το όφελος ποιανού αποφασίζει; Τα έργα γίνονται προς όφελος ποιανού;
Τους τελευταίους μήνες παρατηρώ τα έργα που πραγματοποιούνται στους δρόμους της Νέας Σμύρνης. Είτε αυτά αποκαλούνται "Ανάπλαση", (Ομήρου μεριά) είτε το Αποχευτευτικό, κλείνουν οι δρόμοι, λακούβες, σκόνη,Να μην ξέρεις από πού να πας και που να βγεις.. Γιατί δεν φτιάχνονται και εκ περιπροπής. Ταλαιπωρία τρελή!!!!! Και??
Ποιος νοιάζεται? Μάλιστα είχα διαβάσει κάπου οτι ενας γραμματέας είχε αποκαλέσει τους Ν.Σμυρνιώτες αφελείς. Γιατί είχαν την απαίτηση να περνούν απο την Ομήρου! Το ακούσαμε κι αυτό!
ΟΚ. Είναι ωραίο να φτιάχνεται μια περιοχή, να ομορφαίνει. Γιατί όμως? Ποιος το ζήτησε? Ήταν αναγκαιότητα? Οχι! Ανευ λόγου! Ανευ κάποιας ανάγκης! 
ΚΑΙ ΕΡΓΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΟΙΡΑ.
Η ΔΙΑΠΛΑΤΥΝΣΗ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟΥ στην Ευξείνου Πόντου. 
Συνεχίζουν απροκάλυπτα να φτιάχνουν στις γύρω περιοχές τις πλάκες πεζοδρομίου. Ετσι απλά. Κάτι να γίνεται! Γι'αυτο το εργο καμία κουβέντα. Ανευθυνότητα!!!!!! Ο δρόμος είναι ΕΠΙΝΔΥΝΟΣ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΕΡΠΑΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ. 
Κι ερωτώ τωρα. Γιατί επιχορηγούνται εργα χωρίς αναγκαιότητα? Γιατί φτιάχνουν κόμβους και διαπλατυνσεις χωρίς αναγκαιότητα. Γιατι κατασπαταλούν το χρήμα χωρίς αναγκαιότητα? Εργα επίσης εκτρώματα που αντι να αποσυμφορίζουν δημιουργούν μεγαλύτερα προβλήματα και χωρίς έγκριση απο την Αποκεντρωμένη! Λιμνάζουν νερά από κακή κατασκευή! Καμία σημασία! ΓΙΑΤΙ?Ποιους εξυπηρετούν αυτά που φτιάχνουν αν δεν είναι χρήσιμα για τους κατοίκους της Νέας Σμύρνης και ειδικά για τα παιδιά. 
ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ!!!!Τα οποία κινδυνεύουν ανα πάσα ώρα και στιγμή περνώντας απο κει για να πάνε στο σχολείο τους. ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ!!!!! ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ!!!Οταν θα συμβεί το μοιραίο θα είναι πλέον αργά. Γιατί μετά δεν ζητάς πλέον την ευθύνη αλλα την κεφαλή επι πινάκι.
Τελικά τι μετράει? Τι πρέπει να γίνεται? ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΦΑΙΝΕΣΘΑΙ ‘Η ΕΡΓΑ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ;;;;;;;;;;;;;

Share this Post:

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια