Κοινωνία

Ομήρου 13 Φεβρουαρίου «Νύχτα Αγάπης» ή «Νύχτα Εκμετάλλευσης» ;

Όλα άγνωστα. Μόνο το κονδύλι που εγκρίθηκε,είναι γνωστό. Το συμβούλιο του Φεβρουαρίου με έκτακτο θέμα έχει εγκρίνει κονδύλι 8,000 ευρώ, και μάλιστα όχι ομόφωνα, στον  γνωστό  «εξαιρετικό» πια διαχειριστή του Πολιτιστικού Οργανισμού Βαγγέλη Χατζαντουριάν.
Ο Εμπορικός Σύλλογος των πολύ περιορισμένων μελών και της ανύπαρκτης στέγασης, ζητάει να διοργανώσει ο Δήμος «Νύχτα Αγάπης.» Δεν επιχορηγείται, μπορεί όμως υπό την Αιγίδα του Δήμου να κάνει δραστηριότητα που θα πληρώσει ο Πολιτιστικός. Μια χαρά ιδέα.Ο εκπρόσωπος βέβαια του Συλλογικού Οργάνου Αθήνας δεν είχε ιδέα και κατέθεσε χτες υπόμνημα αρνητικής εισήγησης.
Μια χαρά προβολή και βέβαια μια χαρά ελπίδα για τα μαγαζιά της Ομήρου που ίσως δουν παραπάνω πωλήσεις με ότι θετικό επακόλουθο μπορεί αυτό να έχει. Όμως άλλα μαγαζιά δεν έχει η πόληΜόνο η μισή περίπου Ομήρου υπάρχει…. ;
Ας δούμε όμως μερικές λεπτομέρειες. Αρχικά όπως το έχουν ήδη προβάλει κάποιοι πολιτιστικοί Σύλλογοι, παραδοσιακό τους χορευτικό θα χορέψει στην εκδήλωση. Κάποιοι άλλοι Σύλλογοι δεν έχουν καν ενημερωθεί. Κρήτες, Πόντιοι, Αιολίδα, Ηπειρώτες τουλάχιστον είναι κάποιοι από τους Συλλόγους της πόλης που θα παραβρεθούν. «Τσάμπα!» Εντάξει οι Ηπειρώτες καταλάβαμε… αλλά και αυτοί «Τσάμπα» ;
Ζήτησαν χρήματα και δεν έλαβαν; Κάποιοι ναι. Κάποιοι πάλι δεν ζήτησαν. Μάλλον δεν τα χρειάζονται , η μήπως φοβούνται ότι αν ζητήσουν –νόμιμα φυσικά- και δεν πάρουν και τυχόν αντιδράσουν, κινδυνεύουν να χάσουν και αυτά που ετησίως λαμβάνουν, που δεν είναι και κάποιο σπουδαίο ποσό. Μοιάζει και με ένα είδος οικονομικής «Ομερτά» αν ισχύει η υπόθεση.
Τσάμπα οι χορευτές, τα όργανα , οι φορεσιές και ότι άλλο μπορεί να είναι κόστος για τους Συλλόγους, οι οποίοι δεν χαίρουν στην εποχή της κρίσης και ιδιαίτερης ρευστότητας. Το κονδύλι όμως λέει 8,000 ευρώ. Μιλάμε για400-500 ευρώ στον κάθε σύλλογο και φυσικά και λιγότερα να έπαιρναν όχι δεν θα έλεγαν. Εδώ βέβαια και ο Εμπορικός Σύλλογος «κάνει την πάπια» ή πράγματι δεν μπορεί να κάνει τίποτε. Άλλωστε άλλος πληρώνει… Αν πιέσει μπορεί να μην ξαναδεί κανένα είδος «Νύχτας» με Δημόσιο Χρήμα. Βαριά υπόσταση Σύλλογος.
Στη συνέχεια -και είναι ύψιστης σημασίας θέμα-, τι ακριβώς συμβαίνει με τους υπαλλήλους;
Tους ρώτησαν για να επιμηκύνουν το ωράριο η όχι; Θα πληρωθούν υπερωρίες; Μήπως θα πάρουν δώρο κάποιο «ρεπό»; Τι θα κάνει ένα μαγαζί με 1-2 υπαλλήλους που ρεπό δεν βγαίνει εύκολα; Ούτε μια επίσημη ανακοίνωση από τον Εμπορικό Σύλλογο. Είναι λογικότατο η κοινωνία να αναρωτιέται, και αυτή η έλλειψη ενημέρωσης η και δέσμευσης από τον υποτυπώδη αυτό Σύλλογο, εκτός των άλλων δημιουργεί και άλλες εύλογες απορίες. Μήπως οι υπάλληλοι γίνονται «θύματα»; Μήπως και να μην πληρωθούν θα φοβηθούν να αντιδράσουν; Μήπως δεν πάρουν ούτε ρεπό; Απορίες ανθρώπων της καθημερινότητας και όχι μόνο «αριστερών» παρατάξεων.
Αλλά βέβαια ο Εμπορικός Σύλλογος των Τσιάπη-Παπαβασιλείου δεν ενδιαφέρεται για αυτά. Ο Παναγιώτης Τσιάπης διαβεβαίωσε στο Συμβούλιο ότι θα πληρωθούν υπερωρίες. Για τα δικά του μαγαζιά η για όλα; Οι ίδιοι κύριοι βέβαια έως πρόσφατα ήταν κατά του ανοίγματος κάποιων Κυριακών , αλλά οι «Λευκές Νύχτες» και οι «Νύχτες Αγάπης» δεν τους ενοχλούν. Ας «κάνουν λοιπόν το κομμάτι τους», το μόνο σίγουρο με τα χρήματα των Δημοτών.
Και τελικά αυτό το ποσό των 8000 ευρώ , σε Πολιτιστικούς ΔΕΝ πάει, σε υπαλλήλους ΔΕΝ πάει, στον εμπορικό σύλλογο να ρυθμίσει τα έξοδα της εκδήλωσης φυσικά ΔΕΝ πάει. Πού πάει; «ΤΣΑΜΠΑ» θα δουλέψουν και θα χορέψουν οι νεοσμυρνιώτες; Θα φανεί σύντομα βέβαια στην Διαύγεια ποιος και πόσο πληρώθηκε, πού είχε έδρα, και σε πόσους πάλι έδωσε δουλειά  ο «εξαιρετικός» αυτός Βαγγέλης Χατζαντουριάν αλλά και ο εντεταλμένος Πολιτιστικών Συλλόγων Τρύφων Αλικάτορας που έδωσε μάχη ΠΑΛΙ για τα συμφέροντά τους....
Προς το παρόν θυμόμαστε σε ποιούς ΔΕΝ έδωσε δουλειά….Ας το χαρούν όσοι περάσουν από την Ομήρου. Οι υπόλοιποι, υπομονή…. και «μην ρωτάτε»

Share this Post:

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια