Κοινωνία

Υπόθεση μαστροπείας σε δομή στη Νέα Σμύρνη: «Το πρόβλημα είναι πως τα κορίτσια φεύγουν όποτε θέλουν»

Τον δρόμο για την φυλακή πήραν μετά την απολογία τους οι δύο από τους τρεις κατηγορούμενους για την υπόθεση μαστροπείας της 14χρονης από τη δομή, στη Νέα Σμύρνη.

Η δομή στην οποία έμενε η ανήλικη κοπέλα μία ανοιχτή δομή φιλοξενίας, που σημαίνει ότι τα παιδιά μπορούν να μπαινοβγαίνουν, όμως προκαλεί αίσθηση το γεγονός ότι εκδίδονταν αρκετά συχνά missing alerts για εξαφανίσεις παιδιών.

Ο δικηγόρος της μητέρας της 14χρονης, Όθων Παπαδόπουλος, μίλησε σε πρωινή εκπομπή για την υπόθεση, λέγοντας πως δεν έχει προχωρήσει πολύ καθώς το μεγαλύτερο κορίτσι είναι ακόμα στη δομή. «Το κορίτσι μέχρι πρόσφατα νοσηλευόταν σε νοσοκομείο. Μέχρι τώρα δεν έχουμε ανακοίνωση από την Εισαγγελία γιατί η μητέρα φαίνεται να έχει την επιμέλεια, δεν έχει όμως ενημέρωση. Η φιλοξενία τους συνεχίζεται στη δομή αλλά το πρόβλημα είναι πως τα κορίτσια μπορούν να φεύγουν όποτε θέλουν» είπε αρχικά και συνέχισε:

«Μάλιστα, η μεγάλη είχε βγει και στο Amber Alert. Μάλιστα, έχει αναφερθεί και μικροποσότητα ναρκωτικών μέσα στη δομή. Υπάρχουν κλειστές δομές, όπου δεν υπάρχει δυνατότητα εξόδου και κινητού και βρίσκονται σε περιβάλλον επιτήρησης. Και υπάρχουν και αυτές οι δομές που αφήνεται στη κρίση του παιδιού η μετακίνηση τους».

«Δεν τις προσέχει κανείς και έχουν μπλέξει με επικίνδυνους ανθρώπους»

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Καλλιακμάνης, πρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν.Α. Αττικής, είπε πως όταν ο εισαγγελέας στέλνει τα παιδιά σε δομή, δεν μπορούν να φεύγουν.

«Ο διοικητής του Τμήματος Ασφαλείας Νέας Σμύρνης έχει κρατήσει στοιχεία για τα παιδιά που φεύγανε καθώς υπήρχαν και άλλα περιστατικά από τη συγκεκριμένη δομή» υπογράμμισε και συνέχισε: «Οι συνεδρίες γίνονται για κάποιες μέρες, αλλά δεν μπορεί να φιλοξενηθεί στη δομή και με μία συνεδρία δεν μπορεί να λυθεί το πρόβλημα».

Στην ίδια τηλεοπτική εκπομπή μίλησε και η μητέρα της 14χρονης, που εξήγησε πως τα παιδιά της μπαίνουν και βγάνουν όποτε θέλουν στη δομή. «Ζήτησα τη βοήθεια Εισαγγελέα για να προστατέψω από την κακοποιητική συμπεριφορά του πατέρα και βρέθηκαν στη δομή Αγία Βαρβάρα, όπου δεν τις προσέχει κανείς και έχουν μπλέξει με επικίνδυνους ανθρώπους», υποστήριξε και πρόσθεσε:

«Ο Όθων Παπαδόπουλος είπε πως όταν ζητάνε τη μεταφορά των κοριτσιών, και κυρίως της μεγαλύτερης αδελφής, η απάντηση που λαμβάνουν είναι πως δεν υπάρχει κάποια δομή που να μπορεί να τις δεχτεί και πως δεν υπάρχει χώρος, με αποτέλεσμα στο επίπεδο της προστασίας, να μην μπορούν να βοηθηθούν».

Πηγή από: https://www.newsbreak.gr/ellada/465909/ypothesi-mastropeias-se-domi-sti-nea-smyrni-to-provlima-einai-pos-ta-koritsia-feygoyn-opote-theloyn/
Share this Post:

Συντάκτης Πέτρος Περιμένης

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια