Αθλητικά

Ξανά λουκέτο στον ερασιτεχνικό αθλητισμό!

Λουκέτο μπαίνει ξανά στον ερασιτεχνικό αθλητισμό μετά τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε σήμερα (3/3) το απόγευμα η κυβέρνηση κατά της διασποράς του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα, ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε πως για τις επόμενες δύο εβδομάδες θα συνεχιστούν μόνο τα πρωταθλήματα Super League 1 και 2, Basket League και Volley League, κάτι που σημαίνει πως τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα που θα ξεκινούσαν και πάλι, όπως για παράδειγμα οι πρώτες κατηγορίες πόλο στις οποίες συμμετέχουν οι ομάδες του Πανιωνίου, ή πρωταθλήματα που βρίσκονταν σε τροχιά επανεκκίνησης, όπως για παράδειγμα η Γ' Εθνική όπου συμμετέχει η ποδοσφαιρική ομάδα του Πανιωνίου, μπαίνουν για την ώρα ξανά στον πάγο. Και φυσικά, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, αναστέλλονται ξανά και οι προπονήσεις όσον αφορά τα ερασιτεχνικά, πάνω σε μια περίοδο όπου η επανέναρξη των προπονήσεων στις ομάδες κάποιων κατηγοριών είχε επαναφέρει τα χαμόγελα και την αισιοδοξία ανάμεσα στους αθλητές που βρίσκονται τόσους μήνες σε απραξία.

Να σημειώσουμε βέβαια πως τα παραπάνω ισχύουν για τις περιοχές με ένδειξη βαθύ κόκκινο όσον αφορά τη διασπορά, ανάμεσα στις οποίες είναι και η Αττική. Ωστόσο αυτή τη στιγμή δεν είναι ξεκάθαρο εάν τα υπόλοιπα πρωταθλήματα θα μπορούν να διεξάγονται ή όχι στις περιοχές που δεν έχουν τέτοια ένδειξη. Είναι κάτι που μένει να ξεκαθαριστεί από την ΚΥΑ (Κοινή Υπουργική Απόφαση) και θα αποσαφηνιστεί μέσω του Υφυπουργείου Αθλητισμού.

Οι δηλώσεις του Νίκου Χαρδαλιά για τον αθλητισμό:

"Αναστολή λειτουργίας και χρήσης οργανωμένων αθλητικών εγκαταστάσεων. Εξαιρείται η χρησιμοποίηση εγκαταστάσεων για προπονήσεις και αγώνες χωρίς την παρουσία θεατών α) των ομάδων που συμμετέχουν στα πρωταθλήματα Super League και Super League 2, την Basket League και Volley League Και μόνο στις διεθνείς ευρωπαϊκές διοργανώσεις των διεθνών Ομοσπονδιών. Όλα τα άλλα τα πρωταθλήματα αναστέλλονται για τις επόμενες ημέρες".

Share this Post:

Συντάκτης Ανδρέας Λεκάκης

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια