Πολιτιστικά

Τζένη Βάνου: Η ζωή της μεγάλης Νεοσμυρνιάς τραγουδίστριας γίνεται παράσταση–Οι πρώτες πληροφορίες

Στο Ηρώδειο αναμένεται να παρουσιαστεί μουσικοθεατρική παράσταση αφιερωμένη στη  μεγάλη Νεοσμυρνιά τραγουδίστρια Τζένη Βάνου, κάτι που γνωστοποιήθηκε μέσα από την εκπομπή «Breakfast@star», και η εν λόγω παράσταση θα ανέβει τον Σεπτέμβριο.

Ο Αντώνης Λουδάρος έχει αναλάβει τη σκηνοθεσία, ενώ τον ρόλο της Τζένης Βάνου θα ενσαρκώσει μια δημοφιλής ηθοποιός. Μάλιστα, αναφέρθηκε από την Βασιλική Μπασιούρη πως η ηθοποιός θα πρωταγωνιστήσει μέσα στο καλοκαίρι σε μιούζικαλ, και στο παρελθόν έχει εκτελέσει χρέη τηλεπαρουσιάστριας. Να είναι η Νάντια Κοντογεώργη; Μένει να δούμε.

Η Τζένη Βάνου διακρίθηκε για τη χαρακτηριστική φωνή της, για αρκετές δεκαετίες στο ελαφρό και λαϊκό τραγούδι, ενώ ο θάνατός της τον Φεβρουάριο του 2014 βύθισε πλήθος κόμσου σε θλίψη.

Το πραγματικό της όνομα ήταν Ευγενία Βραχνού, το οποίο και άλλαξε ο Γεράσιμος Λαβράνος για να μην την αναγνωρίσει ο πατέρας της, καθώς ήταν κάθετα αντίθετος στην απόφασή της να ασχοληθεί με το τραγούδι. Οι γονείς της χώρισαν, και σημαντικο ρόλο στη ζωή της Τζένης Βάνου έπαιξε η γιαγιά της. Αρχικά σκόπευε να σπουδάσει στη Φυσικομαθηματική Σχολή, αλλά μετά τη γνωριμία της με τον συνθέτη Μίμη Πλέσσα, τον οποίο θεωρούσε μέντορά της, έδωσε εξετάσεις στο Εθνικό Ίδρυμα Ραδιοφωνίας και η καριέρα της ως τραγουδίστρια άρχισε το 1955.

πηγή hallomagazine.com

 

Tην ενημέρωση κοινοποίησε και η καλή φίλη Αθηνά Ρηγοπούλου, κόρη της αείμηστης σπουδαίας τραγουδίστριας ΤΖένης Βάνου

Share this Post:

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια