Πολιτιστικά

''To Ξόρκι της Χαράς'' , Μουσικό Gala πραγματοποίησε το Αθηναϊκό Ωδείο.

Το Αθηναϊκό Ωδείο παρουσίασε στο θέατρο Τριανόν την χριστουγεννιάτικη εκδήλωση με τίτλο το «Ξόρκι της Χαράς» με αποσπάσματα από όπερες, μιούζικαλ και χριστουγεννιάτικες μελωδίες, τα οποία ερμήνευσαν οι σοπράνο, τενόρος και μεσόφωνος σπουδαστές και η νεανική χορωδία του Αθηναϊκού Ωδείου. Στη διεύθυνση της ορχήστρας ήταν ο Θεόδωρος Λεμπέσης και στο πιάνο συνόδευσε η Εύη Μαρινάκη. Τα γνωστά τραγούδια πλαισιώθηκαν από την θεατρική ερμηνεία της Κατερίνας Κακούρη, που παρουσίασε το σύντομο ομώνυμο θεατρικό «Το Ξόρκι της Χαράς». Ανάμεσα στα κομμάτια που ακούστηκαν ήταν Το φάντασμα της Όπερας, Memory, La Donna e Mobile και Ave Maria.
Η Εύη Μαρινάκη, καλλιτεχνική διευθύντρια του Αθηναϊκού Ωδείου, μίλησε για την έμπνευση που οδήγησε στο σχεδιασμό της παράστασης και εξήγησε γιατί η παράσταση ονομάστηκε «Το Ξόρκι της Χαράς», καθώς και για τον τρόπο με τον οποίο το ξόρκι συνδέεται με τη μουσική. Αναφέρθηκε στους συνεργάτες που τη βοήθησαν να πραγματώσει την παράσταση και στους ρόλους που είχαν στην παρουσίαση του γκαλά.
Εξήγησε πως η συγκεκριμένη παράσταση παρουσιάστηκε στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Τέχνης και Πολιτισμού «Ημέρες Αγάπης» που οργανώνει το ωδείο κάθε χρόνο την ίδια περίοδο και περιλαμβάνει πολλές εκδηλώσεις.
Συμπλήρωσε πως το ωδείο οργανώνει κάθε χρόνο από 20 Μαΐου έως 20 Ιουνίου το Φεστιβάλ 20-20, όπου παρουσιάζονται όλα τα είδη της μουσικής από τους φοιτητές, αλλά συμπεριλαμβάνει και άλλες θεματικές ενότητες που αφορούν επιστημονικές διαλέξεις ή αφιερώματα σε άλλες τέχνες, καθώς έχει μεγάλη σημασία οι τέχνες να έρχονται κοντά.
Τόνισε πως παρά την αρχική δυσκολία του εγχειρήματος, επειδή ο κόσμος «διψάει να δει καινούργια πράγματα και  να μάθει», οι εκδηλώσεις αυτές έχουν πλέον το δικό τους κοινό, που ανταποδίδει την αγάπη.
 
Αθηναϊκό Ωδείο
www.athinaiko-odeio.gr
Αγίας Σοφίας 96 και Μυκάλης, Νέα Σμύρνη
τηλ.210 9331244
info@athinaiko-odeio.gr

Share this Post:

Συντάκτης Εριέλλα Χρυσού

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια