Κοινωνία

Δράσεις Εργατικής Λέσχης Νέας Σμύρνης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΛΕΣΧΗΣ

Πραγματοποιήθηκε στις 22/2 στην Ελευθερίου Βενιζέλου 12, το συντονιστικό της Εργατικής λέσχης Νέας Σμύρνης για να συζητήσει τις δράσεις και τη λειτουργία της λέσχης μέχρι την επόμενη συνέλευση και για τον μήνα Μάρτιο.

Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν:

ΕΡΓΑΤΙΚΑ:

α) Αποφασίστηκε η συμμετοχή της λέσχης στο συλλαλητήριο στα Προπύλαια την ΠΕΜΠΤΗ 2/3 στις 6.00μμ που καλεί ο Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων.
Η Λέσχη μας θα απευθύνει κάλεσμα στις υπόλοιπες εργατικές λέσχες για συμμετοχή στο συλλαλητήριο με κοινό πανό.
Από την Κυριακή θα αναρτηθεί πανό στο κτίριο της λέσχης που θα καλεί στην συγκέντρωση το λαό της Νέας Σμύρνης.
Θα γίνει ενημέρωση σε όλα τα τμήματα δραστηριοτήτων της λέσχης και προτείνεται από το συντονιστικό όποια έχουν δραστηριότητες την Πέμπτη το απόγευμα να αποφασίσουν την αναστολή αυτών το συγκεκριμένο απόγευμα για να διευκολυνθεί η κάθοδο όλων στο συλλαλητήριο.
Θα γίνει εξόρμηση στην πλατεία της Νέας Σμύρνης την Τρίτη 28/2 στις 6.00μμ.

β) Αποφασίστηκε η συνέχιση της ενημέρωσης και συζήτησης όλων των τμημάτων, φίλων και μελών της Λέσχης με βάση το κείμενο που έχει φτιαχτεί από τους νέους εργαζόμενους της λέσχης.

γ) Στις αρχές Απριλίου θα γίνει από τους νέους εργαζόμενους της Λέσχης εκδήλωση που θα αφορά τις αλλαγές στο παραγωγικό μοντέλο με βάση την τεχνολογική έκρηξη των τελευταίων ετών και τις αλλαγές που φέρνει στον χαρακτήρα της εργασίας.

ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ:

α) Συμμετοχή στην συνέλευση του Συντονισμού για το Προσφυγικό Μεταναστευτικό την Κυριακή 5/3 στις 11.00μμ.

β)Κάλυψη από την λέσχη των αναγκών που θα προκύψουν για την δραστηριότητα της Δημιουργικής Απασχόληση που ξεκίνησε το Φεβρουάριο στην Λέσχη κάθε Σάββατο 11.00 με 13.00 και αφορά παιδιά ντόπιων, προσφύγων και μεταναστών.

γ)Συμμετοχή της λέσχης στο συλλαλητήριο και την διαδήλωση στα πλαίσια της Διεθνής κινητοποίησης κατά του Ρατσισμού στις 18/3. Εξόρμηση στην Νέα Σμύρνης για κάλεσμα του λαού της περιοχής να συμμετάσχει στην διαδήλωση.

δ) Εξόρμηση στο κέντρο προσφύγων στο ΕΛΛΗΝΙΚΟ μαζί με τις υπόλοιπες αντιφασιστικές, αντιρατσιστικές, εργατικές συλλογικότητες και σχήματα της νότιας Αθήνας την Τετάρτη 15/3 στις 18.00 μμ με στόχο να συνομιλήσουμε με τους πρόσφυγες και να σπάσουμε την απαγόρευση που έχει επιβάλλει η κυβέρνηση στην είσοδο των εργαζομένων, των αγωνιστών και των αλληλέγγυων στα κέντρα των προσφύγων.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ:

-Εκδήλωση της Εργατικής λέσχης και του Ιατρείου Ταξικής Αλληλεγγύης για την Ψυχική Υγεία στον Καπιταλισμό .
-Παρουσίαση του βιβλίου της Μαρίας Ουζούνη ''Η καρό Βαλίτσα".από τις Εκδόσεις των Συναδέλφων
Οι ημερομηνίες των εκδηλώσεων θα καθοριστούν με βάση της διαθεσιμότητα των συντελεστών

Share this Post:

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια