Κοινωνία

Σαρδιανός : ''Το κοινωνικό κράτος δεν είναι αποκλειστικό προνόμιο της αριστεράς''

Σχόλιο του Προέδρου της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Νέας Σμύρνης Νεκτάριου Σαρδιανού

''Συνάντησα τις προάλλες μια φίλη, "άπορη οικογένεια διέμενε σε παλιό σπίτι, το οποίο κατεδαφίζεται και μένουν στον δρόμο, πώς μπορούμε να βοηθήσουμε?".
Το βλέμμα μου χάθηκε στο κενό, δεν είχα κάποια συγκεκριμένη απάντηση και έμεινα να την κοιτάζω αποσβολωμένος.

Αργότερα θυμήθηκα όταν έκανα εξειδίκευση στο Denver/Colorado, εκεί υπήρχαν δομές φιλοξενίας, και συγκεκριμένα το Roland Mcdonald House, το οποίο προσέφερε σε οικογένειες ( άπορες, ή με παιδιά που νοσηλεύονταν σε νοσοκομεία) ασφαλής διαβίωση και ψυχο-κοινωνική υποστήριξη μέχρι να ορθοποδήσουν.

Πήγαινα αρκετά συχνά εκεί να δω μικρούς ασθενείς από την Ελλάδα, ο χώρος στα πρότυπα φοιτητικής εστίας, αλλά σαν ξενοδοχείο τουλάχιστον 3*, όλα τα δωμάτια με μπάνιο, ο χώρος της κουζίνας (άρτια εξοπλισμένος) ήταν κοινός, ο καθένας μπορούσε να την χρησιμοποιήσει για τον εαυτό του, αλλά πάντα προσέφερε ο ένας στον άλλο ή σε όποιον δεν ήξερε να μαγειρεύει. Κάποια γεύματα, σε στιλ Κυριακάτικο δείπνο ή σε γιορτές, ήταν χορηγία από φιλανθρωπικούς συλλόγους ή εταιρίες.

Θα ήθελα να δω και στην Ν Σμύρνη, σε αγαστή πάντα σύμπνοια μεταξύ δήμου και ιδρυμάτων που αποτελούν ορόσημο για την Νέα Σμύρνη, πχ Ιωσηφόγλειο ίδρυμα, μία αντίστοιχη δομή, έναν πρότυπο ξενώνα ευπαθών ομάδων!!! ''

*Ο Νεκτάριανος Σαρδιανός είναι Χειρουργός Παίδων στο Ιατρικό Αθηνών και Δημοτικός Σύμβουλος της Δημοτικής Αρχής σύμπραξης Τζουλάκη - Λαρίσση

Gallery

Share this Post:

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια