Κοινωνία

To γήπεδο Tae Kwon Do στο Φάληρο θα χρησιμοποιηθεί ως mega εμβολιαστικό κέντρο

Μέσα στον Φεβρουάριο ξεκινούν να λειτουργούν τα πρώτα δύο - Προγραμματισμός για 20.000 εμβολιασμούς την ημέρα - Θα συμβάλλει και ο Στρατός στην εμβολιαστική διαδικασία

Mε γοργούς ρυθμούς προχωρά η προετοιμασία για τη λειτουργία των τεσσάρων μεγάλων εμβολιαστικών κέντρων, τριών στην Αθήνα και ενός στη Θεσσαλονίκη, τα οποία θα έχουν τη δυνατότητα να εμβολιάζουν έως και 20.000 πολίτες ημερησίως. Το πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα project που έχουν αναλάβει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και το υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης αλλά και τον Στρατό, απαιτεί έναν άνευ προηγουμένου συντονισμό.

Αυτός περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, από τη σωστή στελέχωση των mega εμβολιαστικών κέντρων -όπως τα λένε χαρακτηριστικά οι αρμόδιοι- και την κατασκευή ειδικών χώρων αναμονής σε αυτά μέχρι τη μέριμνα για παροχή τάμπλετ στους γιατρούς, την κατασκευή γραμμών εμβολιασμού κ.ά. Οπως είναι σε θέση να γνωρίζει το «ΘΕΜΑ», οι αρμόδιοι έχουν ήδη καταλήξει στις τέσσερις μεγάλες εγκαταστάσεις. Στη Θεσσαλονίκη θα αξιοποιηθούν περισσότερα από 10.000 τ.μ. από τον εκθεσιακό χώρο της ΔΕΘ HELEXPO, με ανώτερο στέλεχος της διοίκησης να δηλώνει στο «ΘΕΜΑ»: «Θα διαθέσουμε κάθε εγκατάστασή μας στις ανάγκες της Πολιτείας γι’ αυτή τη μεγάλη πρόκληση».

Οσον αφορά την Αθήνα τώρα, οι τοποθεσίες που έχουν επιλεγεί είναι το γήπεδο Tae Kwon Do στο Φάληρο, το Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου καθώς και οι εγκαταστάσεις της HELEXPO στο Μαρούσι.

πηγή www.protothema.gr

Share this Post:

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια