Μ.Βορίδης στο NStv στην Νέα Σμύρνη ''Η διαπραγμάτευση της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είναι ο ορισμός της αποτυχίας''

Γράφει η Εριέλλα Χρυσού

Με βασικό ομιλητή το Μάκη Βορίδη, πρώην Υπουργό, Βουλευτή Περιφέρειας Αττικής και Τομεάρχη Δημόσιας Διοίκησης της ΝΔ, η Τοπική Οργάνωση Νέας Δημοκρατίας Νέας Σμύρνης και η ΟΝΝΕΔ Νέας Σμύρνης συνδιοργάνωσαν εσπερίδα με θέμα «Πολιτικές και Οικονομικές Εξελίξεις» στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Εκ μέρους της ΟΝΝΕΔ μίλησε ο πρόεδρος Σπύρος Μιχαήλ και εκ μέρους της Τοπικής Οργάνωσης ο αντιπρόεδρος Ανδρέας Πάγκαλης, όπου και οι δύο, εν συντομία, αναφέρθηκαν στις πρόσφατες οικονομικές εξελίξεις και στη συνέχεια έδωσαν το λόγο στο Σάκη Ιωαννίδη, Οικονομολόγο, τ.πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ και μέλος του ΔΣ του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Ο Σάκης Ιωαννίδης συνέκρινε τα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας με αυτά του ΣΥΡΙΖΑ και αναφέρθηκε σε «μύθους» και «πραγματικότητες» των τελευταίων ετών.

Ο Μάκης Βορίδης μίλησε για τις διαπραγματεύσεις της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και το Eurogroup, το νέο εκλογικό νόμο και τις συνεργασίες στις οποίες μπορεί να οδηγήσει στις επόμενες εκλογές και καταφέρθηκε εναντίον του εξισωτισμού. Μίλησε για το λαϊκισμό, τη δημόσια διοίκηση και την πολιτική εκμετάλλευση και αναφέρθηκε στις δεσμεύσεις και στις προτεραιότητες  της Νέας Δημοκρατίας για την επανεκκίνηση της οικονομίας, το μεταναστευτικό, την εγκληματικότητα και την παιδεία.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής και ο πρώην Δήμαρχος Γιώργος Σιότροπος.

Ο Σάκης Ιωαννίδης μίλησε στην κάμερα της διαδικτυακής τηλεόρασης της Νέας Σμύρνης www.nstv.gr για την οικονομική κατάσταση την οποία παρέλαβε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και τα δύο «αχρείαστα μνημόνια» που υπέγραψε, την υπερφορολόγηση, τη μείωση των συντάξεων και τη λιτότητα, τονίζοντας πως η οικονομική κατάσταση της χώρας θα ήταν καλύτερη αν είχε κερδίσει τις προηγούμενες εκλογές η Νέα Δημοκρατία.  Θεώρησε πως οι πολίτες, με τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015, έδωσαν μία δεύτερη ευκαιρία στο ΣΥΡΙΖΑ, πιστεύοντας πως θα τηρήσει τις δεσμεύσεις του, όμως, όπως δήλωσε, «η κυβέρνηση δεν πάει καλά σε κανένα τομέα» και αναφέρθηκε επίσης στην ασφάλεια, στην εγκληματικότητα και στην παιδεία.

Ο Μάκης Βορίδης δήλωσε στη κάμερα του www.nstv.gr πως η διαπραγμάτευση της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ «είναι ο ορισμός της αποτυχίας. Πηγαίνουν από ήττα σε ήττα και την ήττα τη μεταφράζουν σε έντιμο συμβιβασμό, αλλά δυστυχώς τα αποτελέσματα για τον ελληνικό λαό είναι τραγικά». Τόνισε πως η Κυβέρνηση οδηγεί τη χώρα «από πρόβλημα σε πρόβλημα» και το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να αποχωρήσει. Αναφέρθηκε στις πρακτικές δημιουργίας «πολιτικού στρατού» στους χώρους της Δημόσιας Διοίκησης αποκαλώντας τις ως «χείριστες» και τόνισε πως οι πρακτικές αυτές, που δεν είναι καινούργιο φαινόμενο, δεν «έσωσαν ποτέ κανέναν» από το εκλογικό αποτέλεσμα.

Τέλος, ο πρόεδρος της Τοπικής Οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας Γρηγόρης Μαρινάκης περιέγραψε την εκδήλωση ως «μεγαλειώδη» και αναφέρθηκε στους ομιλητές, που, παρόλο που κανένας από τους δύο δεν είναι βουλευτής Β΄ Αθήνας, μπόρεσαν να συγκεντρώσουν τόσο πολύ κόσμο. Αναφέρθηκε στη συνδιοργάνωση της εκδήλωσης με την ΟΝΝΕΔ και τόνισε πως οι προσπάθειες τους έχουν ως στόχο να γίνει Κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία και να βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο.

 

Gallery

Share this Post:

Συντάκτης

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια