Πολιτιστικά

Το χορευτικό συγκρότημα της Ένωσης Κρητών Νέας Σμύρνης στην Πολωνία

Στην κεντρική πλατεία της παραμυθένιας πολιτιστικής πρωτεύουσας Wroclaw, με τα εντυπωσιακά Γοτθικά κτίρια και τις περισσότερες από 100 γέφυρες, πραγματοποιήθηκε από 17 έως 19 Σεπτεμβρίου 2021, με αφορμή την επέτειο των 200ων ετών από την Ελληνική επανάσταση, μια σειρά εορταστικών εκδηλώσεων με την ονομασία «Είμαστε όλοι Έλληνες» με πρωτοβουλία του φιλέλληνα Δημάρχου και υπό την αιγίδα της Ελληνικής πρεσβείας στην Πολωνία.

Στο πρόγραμμα των τριήμερων εκδηλώσεων συμμετείχαν εξαιρετικοί καλλιτέχνες όπως ο Γιώργος Νταλάρας, ερμηνευτές ελληνικής καταγωγής από την Πολωνία καθώς και τα μουσικοχορευτικά συγκροτήματα της Ένωσης Κρητών Νέας Σμύρνης και του Παραδοσιακού Σωματείου Μακεδονίας «Ήπειρος». Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκε επίσης, η έκθεση για την ‘’Εθνική Απελευθερωτική Εξέγερση του 1821’’ Ελλήνων καθηγητών Καλών Τεχνών της Πολωνίας και επιστημονικό συμπόσιο αφιερωμένο στην ιστορία της αναδημιουργίας του Ελληνικού κράτους.

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων τιμήθηκαν οι Πολωνοί πυροσβέστες που συνέδραμαν στην κατάσβεση των καταστροφικών πυρκαγιών στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2021.
Το χορευτικό συγκρότημα της Ένωσης Κρητών Νέας Σμύρνης συνόδεψαν οι μουσικοί: Ηλίας Παυλίδης (λύρα) και Αντώνης Μαθιουδάκης (λαούτο) ενώ τη χορευτική επιμέλεια είχαν οι χοροδιδάσκαλοι: Στέφανος Ντούλας και Κυριακή Λαγουδάκη.

Η τηλεοπτική κάλυψη έγινε από συνεργείο της ΕΤ3 και τα τοπικά Πολωνικά κανάλια.
Διοργάνωση: Πολιτιστικός Οργανισμός του Wroclaw, Τμήμα Προώθησης και Τουρισμού της πόλης του Wroclaw, Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων του Δήμου Wroclaw, Εθνικό Φόρουμ Μουσικής στο Wroclaw, Σύλλογος Ελλήνων στην Πολωνία «Οδυσσέας», Ηλίας Φιλιππίδης – Otis Investment, Πολωνό-ελληνικό Επιμελητήριο.
Το έργο πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Πολιτισμού και χρηματοδοτήθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού, Εθνικής Κληρονομιάς και Αθλητισμού

Χορηγοί: Υπουργείο Κλίματος και Περιβάλλοντος, Polska Spółka Gazownictwa, 3M, Andreas Doumas – Grekos Shop, Cosmos Greek Food & Coffee, Grażyna Kępa -Theocharidou and Janusz Kępa, Eleni and Kostas Kawardzis, Wanda and Robert Kotowicz – Passenger Transport GuliverZ

Έφορος: Dr hab. Michał Hrisulidis

Gallery

Share this Post:

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια