Αθλητικά

Το "αντίο" του Πανιωνίου στο σπουδαίο Κώστα Νεστορίδη

Ένας από τους πιο εμβληματικούς παίκτες στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, ο σπουδαίος Κώστας Νεστορίδης, έφυγε σήμερα (12/12) από τη ζωή σε ηλικία 93 ετών. 

Παρόλο που το όνομά του συνδέθηκε περισσότερο με την ομάδα της ΑΕΚ, ο χαρισματικός αυτός σκόρερ "ανδρώθηκε" στον Πανιώνιο και έγραψε ιστορία με την κυανέρυθρη φανέλα, αποτελώντας έναν από τους πρώτους μεγάλους παίκτες που ανέδειξε ο Ιστορικός. Για το λόγο αυτό, ο σύλλογος είπε το δικό του "αντίο" σε έναν από τους κορυφαίους Έλληνες ποδοσφαιριστές όλων των εποχών:

"Η οικογένεια του Πανιωνίου Γ.Σ. Σμύρνης αποχαιρετά με συγκίνηση τον σπουδαίο Κώστα Νεστορίδη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 93 ετών.

Ο Κώστας Νεστορίδης υπήρξε ένας από τους κορυφαίους Έλληνες ποδοσφαιριστές όλων των εποχών, ενώ αποτέλεσε τον πρώτο «εκπρόσωπο» της «μεγάλης των σκόρερ σχολής» που δημιούργησε και καλλιέργησε ο Πανιώνιος.

Αγωνίστηκε για πρώτη φορά με τα κυανέρυθρα το 1948, όντας βασικό μέλος της ομάδας που διέπρεψε στη συνέχεια και, μεταξύ άλλων, κατέκτησε το Πρωτάθλημα Αθηνών τη σεζόν 1950-51.

Το 1955 μετακινήθηκε στην ΑΕΚ, τη φανέλα της οποίας φόρεσε μέχρι το 1965, ενώ αγωνίστηκε 17 φορές με την Εθνική Ελλάδος, στις 2 εκ των οποίων ως ποδοσφαιριστής του Πανιωνίου.

Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στους οικείους του".

Gallery

Share this Post:

Συντάκτης Ανδρέας Λεκάκης

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια