Πολιτιστικά

Τίμησαν την Γενοκτονία των Ποντίων και φέτος οι ''Αργοναύται Κομνηνοί''

Γράφει η Εριέλλα Χρυσού
 
Ο σύλλογος Ποντίων Καλλιθέας «Αργοναύται – Κομνηνοί», υπό την αιγίδα του Δήμου Καλλιθέας, ενόψει της 19ης Μαΐου, ημέρας μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων, οργάνωσε στην πλατεία Δαβάκη, στην Καλλιθέα, επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Παμποντιακό Ηρώο.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος, εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής και δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι της Εκκλησίας και εκπρόσωποι πανελλήνιων και τοπικών συλλόγων.

Μετά τις καταθέσεις στεφάνων, σύντομες ομιλίες για την ημέρα και το νόημα της πραγματοποίησαν ο Δημήτρης Κάρναβος, ο Γιώργος Βαρυθυμιάδης Πρόεδρος Σ.Πο.Σ. Ν. Ελλάδος & Νήσων της Π.Ο.Ε. και εκπρόσωπος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας και ο Κώστας Αλεξανδρίδης, μέλος του ΔΣ της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας και πρόεδρος του σωματείου «Μωμόγεροι», ενώ αναγνώστηκαν αποσπάσματα μαρτυριών από μέλη της θεατρικής ομάδας του συλλόγου «Αργοναύται – Κομνηνοί».
Στην κάμερα της διαδικτυακής τηλεόρασης της Νέας Σμύρνης www.nstv.gr μίλησε ο Θεόφιλος Καστανίδης, πρόεδρος του συλλόγου «Αργοναύται – Κομνηνοί», ο οποίος χαρακτήρισε ως «μαραθώνιο» τον αγώνα των απανταχού Ποντίων για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων, προσθέτοντας πως «αν η κοινωνία δεν αναγνωρίσει τι ακριβώς έχει διαπράξει και αν δεν αναγκάσουμε το θύτη να αναγνωρίσει τα εγκλήματά του, τα εγκλήματα θα συνεχίζονται και σε άλλους λαούς».
Ο Δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος σχολίασε μεταξύ άλλων πως οι μνήμες πρέπει να είναι επίκαιρες και να διδασκόμαστε από την ιστορία γιατί αυτή επαναλαμβάνεται και πως «η Ευρώπη και ο κόσμος οφείλουν να αναγνωρίσουν άμεσα τη Γενοκτονία των Ποντίων». 

Share this Post:

Συντάκτης Εριέλλα Χρυσού

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια