Κοινωνία

Τι είναι το Click Away στα ψώνια και πως θα λειτουργήσει

Σύμφωνα με το πλάνο που υπάρχει, όπως δήλωσε και ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, θα εφαρμοστεί το «click away» για τις αγορές των πολιτών στη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, ειδικότερα για τα καταστήματα λιανεμπορίου και τις μικρότερες επιχειρήσεις, καθώς οι μεγάλες «αλυσίδες» ήδη έχουν ανεβάσει τον «τζίρο» τους μέσα από το e-shopping.

Πώς λειτουργεί, όμως, το συγκεκριμένο σύστημα του click away;

Επί της ουσίας τα καταστήματα θα πρέπει να έχουν ιστοσελίδα ή ο καταναλωτής να γνωρίζει την γκάμα των προϊόντων τους, για να κάνει την παραγγελία ηλεκτρονικά ή τηλεφωνικά.

Την ίδια στιγμή θα κλείνεται και ραντεβού του καταναλωτή με το εμπορικό κατάστημα, θα λαμβάνει SMS με ώρα παραλαβής και τη διεύθυνση του καταστήματος.

Η παραλαβή θα γίνεται εκτός του χώρου του καταστήματος, από το πεζοδρόμιο, και η επιστροφή στη βάση του καταναλωτή θα πρέπει να γίνεται μέσα σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα.

Παράλληλα, θα συνεχιστεί το ηλεκτρονικό εμπόριο με τα e-shops το τελευταίο διάστημα να έχουν αυξημένη ζήτηση. Θα πρέπει, λοιπόν, τα μικρότερα καταστήματα να μπουν στη διαδικασία να αναπτύξουν το e-commerce, αφού όπως αναφέρθηκε στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ μόλις το 7% του εμπορίου διαθέτει e-shop.

Φυσικά, παραγγελίες τηλεφωνικές με παραλαβή να γίνεται εκτός χώρου του καταστήματος προφανώς θα μπορούν επίσης να πραγματοποιηθούν.

Σχετικά με την εστίαση φαίνεται -με τα σημερινά δεδομένα- πως δύσκολα θα ανοίξει στις γιορτές...

πηγή https://www.newsbomb.gr/oikonomia/story/1139512/click-away-pos-tha-psonisoyme-ta-xristoygenna-etsi-tha-kinithei-i-agora

Share this Post:

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια