Κοινωνία

Ομόφυλα ζευγάρια: Ο Αντιδήμαρχος Ν.Σμύρνης Αναγνωστόπουλος θα τελέσει τον πρώτο γάμο στην Ελλάδα

Ο αντιδήμαρχος της Νέας Σμύρνης Κωνσταντίνος Αναγνωστόπουλος θα τελέσει τον πρώτο γάμο ομόφυλου ζευγαριού στην Ελλάδα, στο πλαίσιο του νέου νόμου του κράτος, ύστερα από την υπερψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου στη Βουλή.

«Εγώ είμαι αυτός που θα τελέσει το γάμο. Ήταν το πρώτο ζευγάρι που εξέφρασε το ενδιαφέρον του», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Νέας Σμύρνης, μιλώντας στην ΕΡΤ το πρωί της Παρασκευής (16.02.24), στον απόηχο και της δημοσίευσης της πρώτης αγγελίας γάμου ομόφυλων.

«Νομίζω τώρα που πλέον έχει νομοθετηθεί, όλοι οι άνθρωποι που έχουν σκοπό να τελέσουν το γάμο τους θα δείξουν και αυτοί το ανάλογο ενδιαφέρον», ανέφερε ο ίδιος.

«Αντιδράσαμε κανονικά, όπως θα έπρεπε να αντιδράσουμε σε κάθε τέτοια περίπτωση που αφορά ένα γάμο ανάμεσα σε δύο ανθρώπους.

(…) Την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε μια επικοινωνία με τους με τους κυρίους. Μετά τους εξηγήσαμε τα δικαιολογητικά που απαιτούνται και τις μέρες που πρέπει να περάσουν για να εκδοθεί η άδεια», πρόσθεσε ο αντιδήμαρχος Νέας Σμύρνης.

Και συνέχισε: «Είναι όπως σε όλες τις περιπτώσεις που περιμέναμε να γίνει νόμος του κράτους και από εδώ και πέρα θα ακολουθήσουμε τις οδηγίες του Υπουργείου με το ΦΕΚ και με τις εγκυκλίους τις διευκρινιστικές, για να προχωρήσουμε κανονικά στην τέλεση και του πρώτου γάμου αλλά και των υπόλοιπων γάμων, όλων των υπόλοιπων συμπολιτών μας που θέλουν να παντρευτούν.

Έχω και τρεις συναδέλφους αντιδημάρχους που με αναπληρώνουν σε περίπτωση που δεν μπορώ εγώ να τελειώσω το γάμο, αλλά εγώ είμαι ο αρμόδιος», τόνισε.

Η ανακοίνωση του Δήμου Νέας Σμύρνης

Στο μεταξύ, ανακοίνωση για τον πρώτο γάμο ομόφυλου ζευγαριού στη χώρα εξέδωσε ο Δήμος Νέας Σμύρνης.

«Ο Δήμος Νέας Σμύρνης θα υποδεχτεί την εκφρασμένη και δημοσιευμένη βούληση των συνδημοτών μας να τελέσουν τον γάμο τους σύμφωνα με τον πρόσφατα ψηφισμένο νόμο για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Αναμένουμε την δημοσίευση του νόμου στο ΦΕΚ και τις πιθανές υπουργικές αποφάσεις που θα διευκρινίζουν διαδικαστικά ζητήματα ώστε ο γάμος τους να πραγματοποιηθεί με όλα τα στοιχεία της νομιμότητας, όπως είναι και η επιθυμία τους».

πηγή newsit.gr

 

Share this Post:

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια