Κοινωνία

'' Ταξιδεύοντας στον κόσμο '' με καλεσμένους εκπροσώπους από την Σύμπλευση ( +πλευση )”

Στην εκπομπή " Ταξιδεύοντας στον Κόσμο " με τον Παναγιώτη Κωνσταντινίδη του www.nstv.gr/nstvlive φιλοξενήθηκαν :  η Κα  Βίκυ Δόλκα Μέλος ΔΣ και ο Κος Δημήτρης Δαρδαμάνης Υπεύθυνος Ομάδας Χορηγιών, Χειρούργος. από την  Σύμπλευση ( +πλευση), με θέμα:  "Συμπλέοντας στην προσφορά και τον εθελοντισμό!".

Μας μίλησαν για την Σύμπλευση ( +πλευση ) είναι μια Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία που ιδρύθηκε το 2014, με σκοπό την υποστήριξη και βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων των Ελληνικών ακριτικών νήσων.

Παρέχει, πρωταρχικά, δωρεάν ιατρικές εξετάσεις και υπηρεσίες υγείας.

Δεύτερον, δημιουργεί έργα υποδομής στις τοπικές κοινωνίες. Στο πλαίσιο αυτό, η +πλευση έχει αποφασίσει το 100% των χορηγούμενων κεφαλαίων να δίνεται αποκλειστικά στα έργα αυτά.

Τρίτον, διοργανώνει δράσεις πολιτιστικού περιεχομένου, με σκοπό να συμβάλει στον πολιτισμό και την παιδεία στις τοπικές κοινωνίες, καθώς και να συνδράμει στις εκπαιδευτικές υποδομές.

Με αυτόν το τρόπο, η (+πλευση,) συνεισφέρει ουσιαστικά στην ισότιμη πρόσβαση των κατοίκων των νησιωτικών περιοχών σε βασικά αγαθά, όπως η υγεία, η εκπαίδευση, ο πολιτισμός και οι υποδομές, περιορίζοντας την ανάγκη μετακινήσεών τους σε μεγαλύτερα νησιά

Οι πάνω από 100 εθελοντές της (+πλευσης) προσεγγίζουν τους προορισμούς της ομάδας με ιδιόκτητα φουσκωτά σκάφη των μελών και έχουν ήδη διανύσει πάνω από 3.300 ναυτικά μίλια σε έξι εαρινούς Διάπλους του Αιγαίου και οκτώ φθινοπωρινές Αποστολές, σε 26 νησιά.

Επίσης μας είπαν ότι χωρίς τους Εθελοντές και τους χορηγούς δεν θα  μπορούσαν να υλοποιηθούν όλες οι παραπάνω δράσεις .

Δείτε το βίντεο...

Share this Post:

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια