Πολιτιστικά

''Ταξειδεύοντας στον κόσμο'',Πολιτισμός -Εθελοντισμός έννοιες ταυτόσημες

γράφει ο Παναγιώτης Κωνσταντινίδης

Από την εκπομπή «ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ» με τον Παναγιώτη Κωνσταντινίδη  και από τη συχνότητα του http://www.nstv.gr/nstvlive παρουσιάστηκε το: Πολιτισμός -Εθελοντισμός έννοιες ταυτόσημες με καλεσμένους:

  • την Πρόεδρο Δ.Σ. του Πρότυπου Εθνικού Νηπιοτροφείου Καλλιθέας Κα Ζερβάκη Αργυρώ,
  • τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού -Παιδείας και Νέας Γενιάς του Δήμου Καλλιθέας  ΚΟ Κωστάκη Μανώλη,
  • τον Πρόεδρο Δ.Σ. του Οργανισμού Παιδικής Αγωγής και Άθλησης "ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΑΛΛΟΣ" ΚΟ Ευσταθίου Κωνσταντίνο και
  • την Κα Άντα Ζαφειρέλλη Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και χορευτικού του Παγγεραγωτικού Συλλόγου Αθηνών.

Στην αρχή της εκπομπής η Κα Ζερβάκη μας μίλησε για το ΠΕΝ, πότε ιδρύθηκε & ποιος είναι ο σκοπός του.

Στην συνέχεια ο Κος Ευστάθιου μας ενημέρωσε για την εποικοδομητική συνεργασία που έχει ο Οργανισμός Παιδικής Αγωγής & Άθλησης με το ΠΕΝ.

Κατόπιν ο Κος Κωστάκης μας μίλησε για τις δυσκολίες χρηματοδότησης τέτοιων προσπαθειών. Παρόλα αυτά ο Δήμος Καλλιθέας μέσα από διάφορα Ευρωπαϊκά και αλλά προγράμματα προσπαθεί να είναι αρωγός & να προσφέρει στους πολίτες το καλύτερο δυνατόν. Με λιγότερους πόρους & χαμηλό προϋπολογισμό σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια αλλά με διάφορες συνεργασίες και με εθελοντές καταφέρνει να διοργανώνει 120 τουλάχιστον Πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Μετα η Κα. Ζερβάκη μας έδωσε πληροφορίες για την ίδρυση, τον σκοπό και την λειτουργεία του τμήματος Κλειστής Προστασίας. Για την διατήρηση της ύπαρξής του προαναφερθέντος τμήματος και γενικότερα του ΠΕΝ Καλλιθέας γίνονται διάφορες εκδηλώσεις όλο το χρόνο. Μια εξ αυτών είναι το 3ο Παιδικό Φεστιβάλ με τίτλο ¨Τα παιδιά γνωρίζουν την παράδοση» το Σαββατοκύριακο 27 & 28 Μαΐου 2017 στο οποίο θα συμμετάσχει ο Παγγεραγωτικος Σύλλογος Αθηνών. Όπως μας ενημέρωσε η υπεύθυνη Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και χορευτικού Κα Άντα Ζαφειρέλλη ο Σύλλογος θα συμμετάσχει με το χορευτικό του τμήμα & με την ύπαρξη ενός περιπτέρου με παραδοσιακά εδέσματα.

 

 

 

Share this Post:

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια