Πολιτιστικά

''Ταξιδεύοντας στον Κόσμο'' με θέμα Εστίαση και Τουρισμός

γράφει ο Παναγιώτης Κωνσταντινίδης.

Από την εκπομπή "Ταξιδεύοντας στον Κόσμο" (16-06-2022) με τον Παναγιώτη Κωνσταντινίδη.

Με καλεσμένο τον Κο Στράτο Αστεριάδη Assistant Food & Beverage Manager.

Στην αρχή της εκπομπής ο καλεσμένος μας εξήγησε για το επάγγελμα του: τι ακριβώς κάνει ο  Food & Beverage Manager : φροντίζει τη λειτουργία των εστιατορίων, των bars καθώς και όποιου άλλου επισιτιστικού τμήματος υπάρχει μέσα στην επιχείρηση) στο χώρο της εστίασης ,επίσης με την κατάλληλη εκπαίδευση που απόκτησε μαζί με τα πολλά χρόνια εργασίας  κατάφερε να φτάσει σε υψηλό επαγγελματικό επίπεδο.

Μας μίλησε για τα 2 χρόνια της πανδημίας (2019-2021) ,τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν για τους επιχειρηματίες (κλείσιμο καταστημάτων) αλλά και για τους εργαζομένους ( ανεργία, αναζήτηση σε άλλους κλάδους εργασία με ποιο σταθερό εισόδημα.).

Παρ όλα αυτά τα μηνύματα για το 2022 διαθέτονται θετικά με ανοδικά τάση στην ποιότητα των υπηρεσιών σε καφέ κλπ .ο πήχης έχει ανέβει σημαντικά.

Ρωτήσαμε τον Κο Αστεριάδη κατά πόσο συμβάλλουν τα Επιμελητήρια, οι Δήμοι  αλλά και οι τοπικοί Επαγγελματικοί Σύλλογοι σε Θέματα «εκπαίδευσης» παροχής πληροφοριών και γενικότερα ενημέρωσης σε υποψηφίους επιχειρηματίες.

Μας απάντησε πως είναι η σημαντική η συμβολή των Δήμων και των υπόλοιπων φορέων.

Μάλιστα μας ανέφερε την δημιουργία της ΣΥΔΝΑ  ( Σύνδεσμος Δήμων Νότιας Αττικής) από τους Δήμους Αλίμου, Π. Φαλήρου, Καλλιθέας με σκοπό την ενημέρωση και πληροφόρηση σε πανελλαδικό και τοπικό επίπεδο για την επιχείρηση που θέλουν να δημιουργήσουν υποψήφιοι επιχειρηματίες αλλά και επενδυτές.

Τέλος ο καλεσμένος αναφέρθηκε στην γυναικεία επιχειρηματικότητα ,επισημαίνοντας το μικρό ποσοστό συμμετοχής των γυναικών γενικά στις επιχειρήσεις και ειδικότερα στην εστίαση.

Share this Post:

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια