Αθλητικά

Τα τρία σενάρια της ΕΠΟ για τη συνέχεια της Γ' Εθνικής

Το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, στο οποίο φυσικά συμμετέχει ο Πανιώνιος, έχει ανασταλεί από τις αρχές Οκτωβρίου με απόφαση της ΕΠΟ, με την γνώμη των ειδικών λοιμωξιολόγων και την απόφαση της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τις τελευταίες ανακοινώσεις το πρωτάθλημα δεν προβλέπεται να ξανά ξεκινήσει πριν τον Φεβρουάριο του 2021.

Στην ΕΠΟ εξετάζουν διάφορα σενάρια για το πώς θα καταστεί δυνατή η συνέχιση του πρωταθλήματος, καθώς κανένας δεν θέλει να μπει… “παύλα” στη σεζόν 2020-2021.

Όλα είναι στην κρίση των ειδικών και την οριστική απόφαση της κυβέρνησης. Το πρώτο σενάριο λέει ότι η επανέναρξη του πρωταθλήματος να πραγματοποιηθεί στις αρχές του Ιανουαρίου του 2021 και θα ολοκληρωθεί μόνο ο πρώτος γύρος.

Κι αυτό γιατί στις αρχικές ημερομηνίες που είχε ανακοινώσει η ΕΠΟ για τη Γ’ Εθνική, στόχος ήταν και παραμένει να ολοκληρωθεί η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος στις 18/4. Στη συνέχεια να διεξαχθούν τα μπαράζ ανόδου στη Football League ανάμεσα στους 10 πρωταθλητές των ομίλων, που θα χωριστούν σε δύο ομίλους των 5 ομάδων.

Το δεύτερο σενάριο είναι αν παραταθούν και μετά τον Ιανουάριο τα μέτρα του lockdown, τότε είναι πολύ δύσκολο να ξανά ξεκινήσει το πρωτάθλημα και μάλλον θα διακοπεί με “παύλα” για την σεζόν 2020-2021.

Να θυμίσουμε πως έχουν διεξαχθεί από 2 έως 4 αγωνιστικές σε κάθε όμιλο, ενώ υπάρχουν και εκκρεμότητες λόγω αναβολών. 

Το τελευταίο σενάριο και το πιο πιθανό είναι να ξανά αρχίσει το πρωτάθλημα τον Φεβρουάριο και να τελειώσει στα τέλη Ιουλίου. Φυσικά και θα παιχτούν και οι δύο γύροι και τα play off και play out, ενώ οι ομάδες θα παίζουν δύο παιχνίδια την εβδομάδα Τετάρτη και Κυριακή.

Πηγή: www.panionia-idea.gr

Share this Post:

Συντάκτης

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια