Αθλητικά

Τα παιδιά του Μίλωνα και του Φιλανθρωπικού Οργανισμού "Θεόφιλος" έπαιξαν μπάλα για καλό σκοπό

Την Κυριακή 11 Ιουνίου διεξήχθη στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Μίλωνα ένα ξεχωριστό ποδοσφαιρικό τουρνουά ανάμεσα στα παιδιά της ακαδημίας του συλλόγου της Νέας Σμύρνης και σε αυτά του Φιλανθρωπικού Οργανισμού “Θεόφιλος”, με σκοπό την ενίσχυση του τελευταίου. Το τουρνουά αυτό έγινε με πρωτοβουλία του Μίλωνα και όσοι βρέθηκαν στα γηπεδάκια 5x5 της ομάδας απόλαυσαν μία όμορφη μέρα γεμάτη ποδόσφαιρο, ενώ τα παιδιά που αγωνίστηκαν έδωσαν όλα τον καλύτερό τους εαυτό, με σκοπό κυρίως να ευχαριστηθούν το παιχνίδι.

Το NSTV βρέθηκε εκεί και μίλησε με τον πρόεδρο του Φιλανθρωπικού Οργανισμού “Θεόφιλος”, Γιάννη Ναυπλιώτη, ο οποίος αναφέρθηκε στη σημασία αυτού του τουρνουά αλλά και γενικότερα στην κοινωνική δράση του Οργανισμού: “Το τουρνουά αυτό γίνεται με σκοπό την ενίσχυση των πολύτεκνων οικογενειών που βοηθά ο Θεόφιλος εδώ και 13 χρόνια. Συγκεντρώνουμε τρόφιμα, ενώ όσοι θέλουν προσφέρουν και οικονομική ενίσχυση. Κάνουμε αποστολές σε όλη την Ελλάδα με τρόφιμα, με είδη πρώτης ανάγκης και με όποια άλλη βοήθεια μπορούμε να δώσουμε καθώς η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη, οι νεόπτωχοι γίνονται όλο και περισσότεροι και χρειάζονται όλοι τη στήριξή μας”.

Με τη σειρά της, η Μαίρη Καψοράχη, κοινωνική λειτουργός στον Φιλανθρωπικό Οργανισμό “Θεόφιλος”, μας μίλησε για τον δικό της ρόλο απέναντι στους ανθρώπους που χρειάζονται τη βοήθειά της: “Οι ανάγκες των άπορων πολύτεκνων οικογενειών είναι πάρα πολλές. Πολλοί γονείς έχουν χάσει τις δουλειές τους και δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά και να βοηθήσουν τα παιδιά τους. Αυτό που πρέπει να κάνω εγώ είναι να ακούσω τα προβλήματά τους, να τους συμβουλέψω και να τονώσω το ηθικό τους, καθώς η ψυχολογία παίζει πολύ μεγάλο ρόλο”.

Τέλος, ο προπονητής των ακαδημιών ποδοσφαίρου του Μίλωνα, Μπάμπης Σακαλίδης, είπε στην κάμερά μας: “Με πολύ χαρά φιλοξενούμε τα παιδιά από τον Θεόφιλο, είναι ένα τουρνουά που γίνεται για πολύ καλό σκοπό, την ενίσχυση των πολύτεκνων οικογενειών. Υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση, αγωνίζονται παιδιά όλων των ηλικιών, από το νηπιαγωγείο έως 15 ετών, με σκοπό να ευχαριστηθούν το παιχνίδι. Το μήνυμα που θέλω να στείλω είναι η ελληνική κοινωνία όσο μπορεί να βοηθάει τις πολύτεκνες οικογένειες”.

Share this Post:

Συντάκτης Ανδρέας Λεκάκης

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια