Αθλητικά

Συμφώνησαν και ζητούν την παρουσία κόσμου στα γήπεδα οι ομάδες της Super League 1

Στη σημερινή (18/6) τηλεδιάσκεψη της Super League 1, οι ομάδες συμφώνησαν πως επιθυμούν να επιστρέψει ο κόσμος στα γήπεδα και γι' αυτό θα στείλουν άμεσα επιστολή στην Πολιτεία και τους αρμόδιους φορείς.

Η παρουσία των φιλάθλων θα αφορά το 20% της χωρητικότητας των γηπέδων, όπως αρχικά είχε προταθεί, ενώ θα μπει όπως φαίνεται και ένα ανώτατο όριο 8.000 φιλάθλων, όσον αφορά μεγάλα γήπεδα και κυρίως το ΟΑΚΑ.

Επιπροσθέτως συμφωνήθηκε όσα ματς έχουν γίνει ήδη κεκλεισμένων των θυρών να διεξαχθούν με τον ίδιο τρόπο και στον 2ο γύρο (εκτός και εάν οι ομάδες αποφασίσουν μεταξύ τους κάτι άλλο) για λόγους ισονομίας. Να τονιστεί ξανά βέβαια πως για γυρίσει κόσμος στα γήπεδα θέλει νέο πρωτόκολλο αγώνα και νέο πλάνο εφαρμογής του (εγχειρίδιο) από τους γηπεδούχους.

Τέλος, ο εξ αναβολής αγώνας Ξάνθη-Ατρόμητος ορίστηκε για την ερχόμενη Τετάρτη (24/6, 20:00).

Η ανακοίνωση της Λίγκας:

"Σε συνέχεια προηγούμενης ομόφωνης απόφασής του, το Δ.Σ. της Super League επιβεβαίωσε ομόφωνα (με τη θετική ψήφο και των 14 ΠΑΕ – μελών του) τη βούλησή του περί διεξαγωγής των λοιπών αγώνων  των ομάδων της Super League της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου (2019-20) με την παρουσία φιλάθλων.

Εισήγησή μας είναι να επιτραπεί η είσοδος φιλάθλων μέχρι του 20% της συνολικής χωρητικότητας του οικείου γηπέδου, αλλά μέχρι ανωτάτου ορίου 8.000 φιλάθλων.

Περαιτέρω απόφασή μας είναι όπως οι αγώνες του β΄ γύρου των playoffs γίνουν χωρίς παρουσία φιλάθλων εφόσον οι αντίστοιχοι αγώνες του α΄ γύρου των playoffs αντιστοίχως έγιναν χωρίς την παρουσία φιλάθλων, πλην αν και οι δυο διαγωνιζόμενες ομάδες συμφωνήσουν εγγράφως για το αντίθετο.

Ομόφωνα αποφασίστηκε ότι ο αναβληθείς αγώνας ΞΑΝΘΗ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ θα διεξαχθεί την Τετάρτη 24/6/2020 και ώρα 20:00".

Share this Post:

Συντάκτης Ανδρέας Λεκάκης

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια