Κοινωνία

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Ν. ΣΜΥΡΝΗ "Ο ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΣΜΥΡΝΗΣ": απαιτούμε ενημέρωση-Κάτω τα χέρια από το 6ο Νηπιαγωγείο

ΣΥΛΛΟΓΟΣ       ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ                               Ν. ΣΜΥΡΝΗ  9 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2023

 Π.Ε.  ΝΕΑΣ  ΣΜΥΡΝΗΣ                                                                  

 « Ο ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ  ΣΜΥΡΝΗΣ »                                                                 ΑΡ. ΠΡΩΤ: 65

Πληροφορίες: Καραμπά Σοφία τηλ. 6943 879575                                                   

Στεφάνου Αχιλλέας τηλ. 6934 962526                         

http://syllogospensmyrnis.weebly.com/                            syllogosnsm@gmail.com

 

ΠΡΟΣ: Δημοτικό Συμβούλιο, Ένωση Γονέων, Δ Διεύθυνση, ΜΜΕ

Κάτω τα χέρια από το 6ο Νηπιαγωγείο!

Τα παιδιά μας δεν είναι μπαλάκι στα χέρια κανενός!

Ακούει ο Δήμος Νέας Σμύρνης;

 

Γνωρίζουμε όλοι και όλες ότι στις 24 Ιανουαρίου του 2023 εκδικάστηκε και έγινε δεκτό από το δικαστήριο το αίτημα του Δήμου Νέας Σμύρνης για προσωρινή διαταγή αναστολής της έξωσης του 6ου Νηπιαγωγείου μέχρι την εκδίκαση της ΑΝΑΚΟΠΗΣ (δηλαδή των ασφαλιστικών μέτρων).

Στις 25 Ιανουαρίου, στη διάρκεια της μεγάλης συγκέντρωσης-συνέλευσης γονέων, εκπαιδευτικών και κατοίκων που έγινε στον χώρο του νηπιαγωγείου, επικράτησε η εντύπωση ότι η δίκη για τα ασφαλιστικά μέτρα έχει προσδιοριστεί για το καλοκαίρι. Την ενημέρωση αυτή μάλιστα επιβεβαίωσε ο πρώην Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πρόεδρος της ΔΕΠ κ. Συρίγος.

Τις επόμενες ημέρες, και αφού πήραμε στα χέρια μας την απόφαση του δικαστηρίου, με έκπληξη και ανησυχία κατανοήσαμε ότι:

Α. Στις 05/12/2022 επιδόθηκε στον Δήμο Νέας Σμύρνης εκτελεστό απόγραφο της απόφασης 6300/2010 του Εφετείου Αθηνών, με την οποία ο Δήμος επιτάσσεται σε απόδοση του οικοπέδου, και κατεδάφιση του 6ου νηπιαγωγείου. Εναντίον της παραπάνω απόφασης για κατεδάφιση, ο Δήμος Νέας Σμύρνης άσκησε ΑΝΑΚΟΠΗ. Η ΑΝΑΚΟΠΗ αυτή προσδιορίστηκε να συζητηθεί στις 29/05/2029.

Β. Επειδή η άσκηση της ΑΝΑΚΟΠΗΣ δεν αναστέλλει την αναγκαστική εκτέλεση της 6300/2020 (δηλαδή την κατεδάφιση), ο Δήμος Νέας Σμύρνης κατέθεσε την ΑΙΤΗΣΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ μέχρι την έκδοση απόφασης επί της ΑΝΑΚΟΠΗΣ. Η ΑΙΤΗΣΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ προσδιορίστηκε να συζητηθεί κατά τη δικάσιμο της 3ης Απριλίου 2023. 

Γ. Για να μην συνεχιστεί η εκτέλεση της απόφασης 6300/2010 στο μεσοδιάστημα, δηλ. από την κατάθεση της ΑΙΤΗΣΗΣ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ μέχρι την εκδίκασή της στις 03/04/2023, ο Δήμος Νέας Σμύρνης ζήτησε ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΔΙΑΤΑΓΗ με την οποία να απαγορεύεται η εκτέλεση της απόφασης 6300/2010 μέχρι να εκδοθεί απόφαση επί της ΑΙΤΗΣΗΣ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ που θα συζητηθεί στις 03/04/2023. 

Δ.  Το αίτημα χορήγησης ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΔΙΑΤΑΓΗΣ δικάστηκε στις 24/01/2023. Ο δικαστής δέχτηκε το αίτημα με την αιτιολογία που φαίνεται στο σκεπτικό και χορήγησε προσωρινή διαταγή μέχρι τη συζήτηση της ΑΙΤΗΣΗΣ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ στις 3/4/2023 και υπό τον όρο ότι θα συζητηθεί η ΑΙΤΗΣΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ κατά τη συγκεκριμένη δικάσιμο. 

Δηλαδή, με την προσωρινή διαταγή, η εκτέλεση της κατεδάφισης αναστέλλεται μέχρι τις 3/4/2023 οπότε θα συζητηθεί η ΑΙΤΗΣΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ (δηλαδή τα ασφαλιστικά μέτρα). 

Μετά από αυτή την άκρως ανησυχητική ενημέρωση, επικοινωνήσαμε επανειλημμένα με τον Διευθυντή Εκπαίδευσης της Δ Αθήνας, ο οποίος μας διαβεβαίωσε ότι από την πλευρά του θα προσπαθήσει να οργανωθεί άμεσα μια συνάντηση με τον πρώην Αντιδήμαρχο Παιδείας και Πρόεδρο της ΔΕΠ με συμμετοχή του Συλλόγου μας, των εκπαιδευτικών του 6ου Νηπιαγωγείου, της Ένωσης Γονέων και του Συλλόγου Γονέων του Νηπιαγωγείου, για να ενημερωθούμε για την κατάσταση και για τις προθέσεις του Δήμου για τη λύση του προβλήματος. Αυτή η συνάντηση δεν έχει προσδιοριστεί και δεν γνωρίζουμε αν και πότε θα πραγματοποιηθεί.

Πάνω από έναν μήνα κάνουμε υπομονή, περιμένοντας τη συνάντηση και την ενημέρωση. Επειδή όμως απ' ό,τι φαίνεται η υπόθεση του 6ου Νηπιαγωγείου έχει «ξεχαστεί» ανάμεσα σε άλλες «επείγουσες προτεραιότητες» των αρμοδίων, επειδή η ημερομηνία των εκδίκασης της ΑΙΤΗΣΗΣ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ (3/4) πλησιάζει επικίνδυνα, αποφασίσαμε να ενημερώσουμε τους γονείς και το Δημοτικό Συμβούλιο ότι βρισκόμαστε και πάλι στο σκοτάδι.

Ζητάμε από το Δημοτικό Συμβούλιο να γίνει έκτακτη συνεδρίαση με θέμα το 6ο Νηπιαγωγείο, με συμμετοχή του Συλλόγου μας, της Ένωσης Γονέων, των εκπαιδευτικών του 6ου Νηπιαγωγείου και του Συλλόγου Γονέων του 6ου Νηπιαγωγείου στην οποία, ο πρώην Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πρόεδρος της ΔΕΠ να ενημερώσει ΠΛΗΡΩΣ για την κατάσταση και να μας εξηγήσει ποιος είναι ο σχεδιασμός του Δήμου για το θέμα.  Προσδοκούμε από όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους της πλειοψηφίας μια σοβαρή και υπεύθυνη στάση, με αποφάσεις που θα ληφθούν και θα τηρηθούν και όχι μια πρακτική «η θητεία τελειώνει -πετάμε την καυτή πατάτα στην επόμενη δημοτική αρχή».

Δεν δικαιολογείται η υπόθεση αυτή να σέρνεται από το 2010 και να μην έχει υπάρξει ακόμη οριστική λύση, γιατί δεν φρόντισε ο Δήμος να λύσει εγκαίρως το πρόβλημα, αλλά το άφησε να χρονίσει και σήμερα να τίθεται σε κίνδυνο η λειτουργία του σχολείου και ηρεμία της σχολικής κοινότητας, των μικρών μαθητών, των γονέων και των εκπαιδευτικών του.

Απαιτούμε ΛΥΣΗ! Να λύσει τώρα ο Δήμος οριστικά το πρόβλημα του οικοπέδου του 6ου Νηπιαγωγείου κάνοντας επειγόντως ΟΛΕΣ τις νομικές (και όποιες άλλες) ενέργειες είναι απαραίτητες.

Να προχωρήσει ΑΜΕΣΑ η αναγκαστική απαλλοτρίωση!  

Το νηπιαγωγείο λειτουργεί σε αυτόν τον χώρο 33 χρόνια τώρα! Ανήκει στη σχολική κοινότητα, στους μαθητές/τριες, τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς του! Δεν θα επιτρέψουμε παιχνίδια στην πλάτη των παιδιών! Τα παιδιά μας δεν είναι μπαλάκι στα χέρια κανενός!

Share this Post:

Συντάκτης Πέτρος Περιμένης

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια