Κοινωνία

Στην Νέα Σμύρνη ακόμα να μάθουν να παρκάρουν νόμιμα και μέσα στα Χριστούγεννα (video)

Τελευταίο Σάββατο πριν τα Χριστούγεννα 2020 και από ό,τι φαίνεται αρκετοί κάτοικοι και επισκέπτες δεν έχουν λάβει το μήνυμα που στέλνει το Α/Τ Νέας Σμύρνης: δεν θα υπάρξουν άλλα παρανόμως παρκαρισμένα στην πόλη. Το πρόβλημα της στάθμευσης είναι ομολογουμένως σοβαρό, από την άλλη μια πόλη δεν δημιουργήθηκε μόνο για τα αυτοκίνητα. Το ίδιο δικαίωμα στην κίνηση έχουν και οι πεζοί στα πεζοδρόμια.

Από ότι φάνηκε περιπολικό του Α/Τ Νέας Σμύρνης έδινε συστάσεις χωρίς να δίνει κλήσεις στην Ομήρου το πρωί, κίνηση που μάλλον παρερμηνεύτηκε ως ελαστικότητα. Μετά αυτού, φαίνεται ότι "όπου δεν πίπτει λόγος, πίπτει ράβδος" και σε αρκετά αυτοκίνητα αφαιρέθηκαν οι πινακίδες και δόθηκαν κλήσεις.

Να σημειωθεί ότι η συνήθης παράβαση είναι η παράνομη σταθμευση πάνω στις διαβάσεις πεζών μπλοκάροντας την ελευθερη διεύλεση και στους χώρους φορτοεκφόρτωσης, οι οποίοι όταν μπλοκάρονται και με τα αυτοκίνητα τροφοδοσίας που δεν έχουν χώρο να σταθμέυσουν προκαλούν κυκλοφοριακή συμφόριση. Η αντιδραση των πολιτών για τις κλήσεις μάλλον θετική είναι με αρκετούς να ζητουν κάποια επιείκια, λόγω της έλλειψης χώρων στάθμευσης

Share this Post:

Συντάκτης Πέτρος Περιμένης

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια