Κοινωνία

Στα 26 ο Μ.Ο ηλικίας των κρουσμάτων. Ανησυχία για τη Γλυφάδα. Κοντά στις 3000 αναμένουν σήμερα τα κρούσματα

Χτες, ανακοινώσεις του Δημάρχου Γλυφάδας.

Έκκληση για τήρηση των μέτρων -μάσκες, αποστάσεις- και για εμβολιασμό του πληθυσμού απευθύνει ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου, καθώς τα ενεργά κρούσματα του κορωνοϊού στην πόλη είναι σήμερα διπλάσια σε σχέση με την εποχή που η πανδημία βρισκόταν στο απόγειό της! Ειδικότερα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, τα ενεργά κρούσματα στη Γλυφάδα είναι 368, ενώ ποτέ στο παρελθόν δεν είχαν ξεπεράσει τα 180!

Σήμερα, ανακοινώσεις του Προέδρου το ΕΟΔΥ

Πρέπει να βλέπουμε και τον μέσο όρο ηλικίας στα κρούσματα, αφού από την αρχή του έτους έχει μειωθεί από τα 46 έτη στα 29 έτη και χθές ήταν στα 27, τόνισε ο Παναγιώτης Αρκουμανέας - Όλο και περισσότεροι νέοι κάνουν rapid test

Kοντά στις 3.000 κρούσματα αναμένονται από την ημερήσια έκθεση του ΕΟΔΥ σήμερα, αλλά είναι σημαντικό ότι δεν έχει σημειωθεί αντίστοιχη γεωμετρική αύξηση  στις εισαγωγές και στους διασωληνωμένους, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ. Αρκουμανέας τόνισε επίσης ότι δεν πρέπει να μένουμε μόνο στα κρούσματα αλλά να κοιτάμε και τους άλλους επιδημιολογικούς δείκτες οι οποίοι δείχνουν την πραγματική εικόνα.

Είπε επίσης ότι έχουμε 150% αύξηση στα κρούσματα και ο μέσος όρος ηλικίας τους έχει πέσει πολύ. Όπως εξήγησε, πρέπει να μάθουμε να βλέπουμε τον μέσο όρο ηλικίας εκτός από τα κρούσματα, καθώς ο μέσος όρος ηλικίας χθες ήταν 27 και έχει μειωθεί από τα 46 έτη από την αρχή του χρόνου.

Ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ κάλεσε όλους όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί να το ξανασκεφτούν και να πάνε να εμβολιαστούν και επίσης ζήτησε από τους πολίτες να φορούν τις μάσκες τους και να μην χαλαρώνουν αφού η μετάλλαξη Δέλτα είναι εξαιρετικά μεταδοτική.

πηγή www.protothema.gr

Share this Post:

Συντάκτης

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια