Κοινωνία

Σαν να μην συμβαίνει τίποτε,εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός 70.000 του Night Run για τις 6 Ιουνίου !

γράφει ο Δημήτρης Πετρόπουλος

Γράφω και υπογράφω συνειδητά ένα ρεπορτάζ κατώτερο των περιστάσεων, διότι η λογική του Δήμου Νέας Σμύρνης, στο συγκεκριμένο θέμα, είναι μόνο ανεξήγητη και ακατανόητη δεδομένων των συνθηκών, ενώ με βάζει σε βαθιές σκέψεις…

Στις  9 Μαρτίου 2020 και εν μέσω παγκόσμιας πανδημίας κορωνοϊού, με την Ελλάδα να έχει 84 κρούσματα και την Παγκόσμια Κοινότητα να μετράει ήδη χιλιάδες θανάτους, το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Νέας Σμύρνης πραγματοποιεί  (εσωτερική) αναμόρφωση του προϋπολογισμού του, ύψους 70.000 ευρώ, με σκοπό τη χρηματοδότηση του αγώνα «Nea Smyrni Night Run», λογιστικά φυσικά, με ημερομηνία του αγώνα την 6η Ιουνίου 2020 (Διαύγεια ΑΔΑ 6ΤΗΗΟΕΜΩ-38Ω).

Όχι, ΔΕΝ έχει αναβληθεί ή δεν έχει ακυρωθεί ακόμη ο αγώνας.

Προχωράει κανονικά – μέχρι σήμερα – σαν να μην τρέχει τίποτε!

Την εισήγηση, φυσικά, έκανε ο Πρόεδρος Βαγγέλης Χατζαντουριάν  και υπερψήφισαν οι κκ. Χατζαντουριάν, Κονιδάρης, Αργυρόπουλος και Τριανταφύλλου, ενώ ο κ.Αλευράς και η κ.Αγγελίδου (όπως μας δήλωσε ) καταψήφισαν.

Δεν ήταν όμως μόνο η εξωπραγματική και πέραν λογικής παραπάνω απόφαση που είναι τουλάχιστον κατώτερη των περιστάσεων.

Την Παρασκευή 27 Μαρτίου συνεχίζεται (!!) η προβλεπόμενη διαδικασία εισήγησης της αναμόρφωσης του προϋπολογισμού με το θέμα να πηγαίνει και στην Οικονομική Επιτροπή.

Ναι, την προηγούμενη Παρασκευή, με την Ελλάδα να έχει θανάτους και εκατοντάδες καταγεγραμμένα κρούσματα, με τον πλανήτη να έχει ξεπεράσει τις 400.000 κρούσματα και χιλιάδες νεκρούς, η Οικονομική Επιτροπή εξετάζει και εγκρίνει το θέμα της αναμόρφωσης του προϋπολογισμού του Πολιτιστικού Οργανισμού με σκοπό τη λογιστική εκτέλεση – σε δεύτερο πλέον στάδιο – των 70.000 ευρώ για την εκτέλεση του αγώνα «Nea Smyrni Night Run» για τις 6 Ιουνίου 2020.

Την εισήγηση υπερψήφισαν  οι κκ.Κούπας, Καραγιάννη, Κρικρής, Καρυοφύλλη, Δημάκης, Γιατζίδης ενώ καταψήφισε ο κ.Παυλόπουλος, με τους κκ.Κουτελάκη και Αναγνωστόπουλο να έχουν αποχωρήσει διαφωνώντας έντονα, πριν την ψηφοφορία . (Διαύγεια ΑΔΑ 65ΠΩΚ3-ΘΓΞ)

Ένα στοιχείο που φέρνει το ρεπορτάζ ακόμη πιο κοντά στην πραγματικότητα, έστω και την αθλητική, – πέραν της διακοπής των πάντων στον αθλητισμό στην Ελλάδα – είναι και  η εισήγηση του Ιάπωνα Πρωθυπουργού στις 24 Μαρτίου για την αναβολή των Ολυμπιακών αγώνων 2020 για το 2021, που επρόκειτο να πραγματοποιηθούν στα τέλη Ιουλίου και καθ όλη σχεδόν τη διάρκεια του Αυγούστου 2020. Εμείς στη Νέα Σμύρνη, θα τρέξουμε μαζικά στις 6 Ιουνίου???

Τι άλλο θα μας «βγάλει έξω από τα ρούχα μας» με τη Δημοτική Αρχή!!

Αν δεν βρεθεί σύντομα το εμβόλιο του covid-19, ΙΣΩΣ να το αναβάλλουμε, εκτός αν τρέξουν μόνο οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξης Τζουλάκη, που άλλωστε το ψήφισαν, τόσο στο Δ.Σ. του Πολιτιστικού Οργανισμού στις 9 Μαρτίου, όσο και την Οικονομική Επιτροπή στις 27 Μαρτίου !! (ας διασκεδάσουμε και λίγο τις εντυπώσεις)

Ακόμη και εάν ακυρωθεί …χτες ο αγώνας για ποιό λόγο τον προϋπολόγισαν στο ΔΣ του Πολιτιστικού Οργανισμού και τον ενέκριναν στην Οικονομική Επιτροπή;

Eλπίζουμε τουλάχιστον το θέμα να μην φτάσει και στο Δημοτικό Συμβούλιο για ψήφιση !

Που τελειώνει επιτέλους η παραταξιακή πειθαρχία στο θέμα, διότι εδώ πια αγγίζει τα όρια του παραλόγου…

Όσο για τα 70.000 ευρώ του Πολιτιστικού Οργανισμού, ας μείνουν στον προϋπολογισμό του, αν και με δεδομένο ότι έχουν σταματήσει όλες οι δράσεις του Νομικού Προσώπου, δυστυχώς για αρκετό διάστημα, μάλλον αρκετά κονδύλια του Οργανισμού θα μείνουν αχρησιμοποίητα.

Ας κατευθυνθούν εκεί που πρέπει σε αυτές τις έκτακτες παγκόσμια συνθήκες!

Τα δημοτικά τέλη των κατοικιών είναι ιδιαίτερα υψηλά εν μέσω πανδημίας, ας τα μειώσουν σημαντικά  και ας χρησιμοποιηθούν τμήματα  επιχορηγήσεων του Πολιτιστικού Οργανισμού από τον κεντρικό προϋπολογισμό για να χρηματοδοτηθεί το άνοιγμα, εφ όσον αυτό είναι δυνατό.

Απόσπασμα της ΑΔΑ από την Οικονομική Επιτροπή 

''Τo τακτικό μέλος κ. Παυλόπουλος Θεμιστοκλής ψήφισε αρνητικά, ενώ τα τακτικά μέλη κ.κ. Κουτελάκης Γεώργιος και Αναγνωστόπουλος Κων/νος αποχώρησαν από τη συνεδρίαση έντονα διαμαρτυρόμενοι για να μη νομιμοποιηθεί η σκανδαλώδης αναμόρφωση του προϋπολογισμού του Πολιτιστικού Οργανισμού που περιλαμβάνει υπέρογκα κονδύλια για νέους αγώνες δρόμου, προσβάλλοντας εμάς και την κοινωνία της πόλης εν μέσω υγειονομικής και κοινωνικής κρίσης κορωναϊού.''

Υγεία σε όλους!

Share this Post:

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια