Εκλογικά

Ψηφοφόρε, κοίτα γιατί (κατα)ψηφίζεις την Κυριακή

Ψηφοφόρε, κοίτα γιατί (κατα)ψηφίζεις την Κυριακή

γράφει ο Λουκάς Γεωργιάδης

          Την Κυριακή ψηφίζουμε για τις ζωές μας, καταδικάζοντας σε πολιτική συντριβή αυτούς που φροντίζουν για τις... ζωάρες τους εις βάρος των πολιτών. Όποιες και αν είναι οι καιρικές συνθήκες την Κυριακή, δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Ο κόσμος πρέπει να προσέλθει μαζικά και να λειτουργήσει έστω μία φορά με την κοινή λογική, αναγκάζοντας το σημερινό πολιτικό περιθώριο που κυβερνά τη χώρα, να πάει εκεί που είναι η θέση του: στην πολιτική χωματερή. 

          Ελληνικέ λαέ, την Κυριακή:

Ψηφίζεις για να επανέλθουν η κανονικότητα και η κοινή λογική σ΄ αυτήν τη χώρα.

Ψηφίζεις για να στείλεις στο σπίτι τους ό,τι χειρότερο εξελέγη στη Βουλή το 2015 με την ταυτότητα του Αριστερού, του "αγωνιστή" ή του επαγγελματία καταληψία και διαμαρτυρόμενου.

Ψηφίζεις για να στείλεις στην αντιπολίτευση και στη συνέχεια στο Ειδικό Δικαστήριο αυτούς που ζημίωσαν αναίτια τη χώρα με πάνω από 200 δισ.ευρώ. Το αν θα το κάνουν οι επόμενοι αυτό είναι μια άλλη ιστορία...

Ψηφίζεις για να φύγουν οι ψεύτες και απατεώνες που είπαν ότι θα σου κάνουν τη ζωή εύκολη και τη μετέτρεψαν σε κόλαση.

Ψηφίζεις για να μπει τάξη στο Δημόσιο το οποίο πληρώνεις με τους φόρους σου ώστε να μην βολεύονται τυχάρπαστοι, ανεπάγγελτοι, σαλταδόροι, παράσιτα και φιλαράκια ενός καταληψία από τα εφηβικά μεθύσια στις παραλίες...

Ψηφίζεις για να μην γίνει καθημερινότητα σου η συνάντηση με δολοφόνους, εμπόρους ναρκωτικών, ληστές, βιαστές και τρομοκράτες που έκαναν τη... βάρδια τους στη φυλακή και αποδίδονται στην κοινωνία "καθαροί" για να τη θέσουν και πάλι σε νέα δοκιμασία τελώντας νέες αξιόποινες πράξεις.

Ψηφίζεις για να μην δεις τύπους που γράφτηκαν σε βουλγαρικά ή ρουμανικά πανεπιστήμια και ήρθαν για να πάρουν το πτυχίο τους από την Ελλάδα χωρίς να πατήσουν το πόδι στην αίθουσα διδασκαλίας, ή για να μην δεις αποφοίτους ΤΕΙ και πρώην καθαρίστριες να γίνονται καθηγήτριες πανεπιστημίου ή υπουργοί!

Ψηφίζεις για να στείλεις το μήνυμα ότι η αριστεία είναι πρόοδος και όχι ρετσινιά.

Ψηφίζεις για να επιβραβεύσεις την αριστεία και την πρόοδο και όχι την... αχρηστία και την οπισθοδρόμηση.

Ψηφίζεις για να δείξεις ότι η καριέρα είναι στοιχείο εξέλιξης και ευημερίας μιας κοινωνίας και όχι χολέρα.

Ψηφίζεις για να σταματήσεις να βλέπεις στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης περιθωριακά στοιχεία να σου κάνουν μαθήματα δημοκρατίας και οικονομίας, όντες λάτρεις ολοκληρωτικών καθεστώτων και χρεοκοπημένων οικονομικών θεωριών.

Ψηφίζεις για να φύγουν αυτοί που έχουν στα υπουργικά τους γραφεία τη φωτογραφία του Βελουχιώτη και θα ήθελαν να λειτουργούν ως Στάλιν, αν και δεν τους το επιτρέπουν οι μηχανισμοί της δημοκρατίας.

Ψηφίζεις ώστε να δεις τα πανεπιστήμια για τα οποία πληρώνεις τους φόρους σου, να βγάζουν τους αυριανούς πολίτες που θα δώσουν προστιθέμενη αξία στη ζωή σου και όχι "ντουβάρια" που θα σου κλείνουν τον δρόμο ως διαμαρτυρόμενοι όταν θα πηγαίνεις στη δουλειά σου ή θα μεταφέρεις στο νοσκομείο τον δικό σου άνθρωπο. 

Ψηφίζεις για να τιμωρήσεις αυτούς που με προκλητικό θράσος δεν είχαν τη στοιχειώδη ευθιξία να παραιτηθούν μπροστά σε ανθρώπινες τραγωδίες που προκλήθηκαν από την ολιγωρία τους (Μάτι, Μάνδρα).

Ψηφίζεις για να καταλάβουν οι ψεύτες και οι υποκριτές ότι δεν θα τους ήθελες στην καθημερινότητα σου ως συγγενείς, εργοδότες ή συνεργάτες. Πολλώ δε περισσότερω ως διαχειριστές της τύχης σου. 

Ψηφίζεις για να αποκαταστήσεις τις σχέσεις σου με τις στοιχειώδεις αρχές του ελληνικού πολιτισμού και την επικράτηση ενός αυτονόητου αξιακού κώδικα.

Ψηφίζεις για να ισοπεδώσεις πολιτικά όλους αυτούς που πήγαν να σε ισοπεδώσουν οικονομικά, αξιακά, πολιτισμικά, εκπαιδευτικά.

Ψηφίζεις για να δείξεις σε όσους εκμεταλλεύτηκαν την ψήφο ή την ανοχή σου, ότι δεν θεωρείσαι ούτε βλάκας αλλά ούτε και δεδομένος.

Ψηφίζεις για να αποδείξεις ότι είσαι νοικοκύρης και δημιουργικός και όχι λούμπεν.

Ψηφίζεις για να αποδείξεις σε όλους τους σαλταδόρους που τρώνε και μπεκροπίνουν στην υγεία των κορόιδων, ότι υπάρχεις και ρυθμίζεις εσύ την τύχη τους και την τύχη σου.

Ψηφίζεις για να αποδείξεις στους άθλιους κυβερνώντες που αποχωρούν, ότι παρά την οικονομική σου εξαθλίωση είσαι λεβέντης, αξιοπρεπής και περήφανος.

Ψηφίζεις για να τους αποδείξεις ότι δεν τους χαρίζεις την ψήφο γιατί πολύ απλά δεν την αξίζουν.

Ψηφίζεις για να τιμωρήσεις αυτούς που σε περνάνε για ηλίθιο.

ΕΛΛΗΝΑ, ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ, ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΨΗΦΙΖΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΣΟΥ ΑΠΟ ΜΙΑ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΠΟΥ ΣΕ ΚΡΑΤΟΥΣΕ ΟΜΗΡΟ 4,5 ΧΡΟΝΙΑ. ΔΩΣΤΟΥΣ ΤΗ ΧΑΡΙΣΤΙΚΗ ΒΟΛΗ ΟΠΩΣ ΤΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ: ΣΤΟ ΠΑΡΑΒΑΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΛΠΗ!

 

 

ΛΟΥΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ-ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ

e-mail: loukas1972@gmail.com

Facebook: Λουκάς Γεωργιάδης, Loukas Georgiadis

Twitter: LoukGeorgiadis, loukas geo

LinkedIn: LOUKAS GEORGIADIS

Gallery

Share this Post:

Συντάκτης

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια