Δημοτικά

Ο Δήμος Νέας Σμύρνης ενημερώνει: ΚΛΕΙΣΤΗ Η ΑΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΕΦΕΣΟΥ (ΠΡΟΣ ΛΕΩΦΟΡΟ ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ) ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 22-11-2022 ΛΟΓΩ ΕΡΓΩΝ

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Τεχνικής Υπηρεσίας, κλειστό για τα οχήματα θα παραμείνει το ρεύμα ανόδου της οδού Εφέσου (προς την Λεωφόρο Ελ. Βενιζέλου) από την Τετάρτη 16-11-2022 έως και την Τρίτη 22-11-2022 λόγω εργασιών διάστρωσης φωτοκαταλυτικού επιχρίσματος στο οδόστρωμα. Για το ίδιο χρονικό διάστημα έχει γίνει και τροποποίηση της λεωφοριακής γραμμής 136 ως εξής:

Από Εφέσου, αριστερά Νικ. Πλαστήρα, Σπαθάρη, Ευρυδάμαντος, δεξιά Πύρρας, Μπακνανά, δεξιά Μάχης Αναλάτου, συνέχεια Λεωφ. Ελ. Βενιζέλου, αριστερά Αιγαίου, συνέχεια κανονικά. Η παραπάνω λεωφορειακή γραμμή στο τροποποιημένο τμήμα διαδρομής θα πραγματοποιεί στάσεις στις υπάρχουσες της νέας διαδρομής.

Για το ίδιο χρονικό διάστημα τροποποιείται και η γραμμή της Δημοτικής Συγκοινωνίας ΜΕΤΡΟ – Κάτω Νέα Σμύρνη και θα διέρχεται από την οδό Ομήρου, αριστερά Ελευθερίου Βενιζέλου.

Οι εκτελούμενες εργασίες γίνονται στο πλαίσιο του έργου «Βελτίωση και Αποκατάσταση Υπερτοπικού Άξονα Οδού Αιγαίου – Κράτητος», σκοπός του οποίου είναι η ανάπλαση των πεζοδρομίων, των οδών, των νησίδων και των πλατειών της περιοχής παρέμβασης ώστε να αναδειχθούν και να αποτελέσουν φυσική συνέχεια του Άλσους. Η τελική διαμόρφωση γίνεται με χρήση ψυχρών υλικών τόσο στις επιστρώσεις των πεζοδρομίων όσο και στην επιφάνεια του καταστρώματος των οδών, έτσι ώστε να επιτευχθεί τοπικά η βελτίωση του μικροκλίματος και η μείωση θερμοκρασίας του περιβάλλοντος. Η τελική επεξεργασία των επιφανειών με χρήση φωτοκαταλυτικών αυτοκαθαριζόμενων υλικών (όπως οι εν λόγω εργασίες διάστρωσης στην άσφαλτο της οδού Εφέσου) έχουν την δυνατότητα να απομακρύνουν τους ρύπους από την επιφάνεια εφαρμογής τους ενώ ταυτόχρονα λειτουργούν θετικά για την προστασία του περιβάλλοντος και την απολύμανση των χώρων χάρη στις φωτοδιασπαστικές τους ιδιότητες.

Ζητάμε συγγνώμη για την ταλαιπωρία που προκαλείται στους διερχόμενους και στους κατοίκους της περιοχής, η οποία είναι προσωρινή ενώ το έργο είναι μόνιμο και συμβάλλει στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής και της ασφάλειας των κατοίκων της πόλης μας.

Share this Post:

Συντάκτης Πέτρος Περιμένης

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια