Πολιτιστικά

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ της Ένωσης Ποντίων «Η ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ»

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ

Πρακτικό έκτακτης συνεδρίασης Δ.Σ. Ένωσης Ποντίων «Η ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ»

                                   Τρίτη 9/3/2021 Νέα Σμύρνη

 

Η ΄Ενωσή μας διαμαρτύρεται και καταγγέλει τις πρωτοφανείς αγριότητες που βίωσαν την Κυριακή 7/3 πολλοί δημότες της Νέας Σμύρνης, όπου εδρεύει η Ένωσή μας. Η ωμή και απρόκλητη βία κάποιων οργάνων της Αστυνομίας, παραβιάζει κάθε έννοια κράτους Δικαίου και καταπατά κατάφορα τα συνταγματικά δικαιώματα των πολιτών.

    Συγκεκριμένα, όπως μας αφηγήθηκαν αυτόπτες μάρτυρες, μεταξύ των οποίων και μέλη μας και όπως ξεκάθαρα φαίνεται στα βίντεο που τραβήχτηκαν από πολλούς παρευρισκόμενους, Κυριακή μεσημέρι στο άλσος Ν Σμύρνης, όπου ως συνήθως πολλά παιδάκια έπαιζαν, μπήκαν δεκάδες μηχανάκια ΔΙΑΣ ΔΕΛΤΑ. Επικράτησε πανικός με μαρσαρίσματα, πρόστιμα και ο κόσμος βγήκε μαζικά από το άλσος που απέχει 200 μέτρα από την πλατεία. Ταυτόχρονα άλλες αστυνομικές δυνάμεις με παπάκια είχαν εισβάλει στην πλατεία. Στην πλατεία Καρύλλου κάθονταν μια τετραμελής οικογένεια με δυο κοριτσάκια. Σε έλεγχο που τους έγινε διαπιστώθηκε ότι είχαν στείλει μηνύματα είχαν και ταυτότητες. Οι αστυνομικοί όμως παρά τις διαμαρτυρίες της οικογένειας, τους επέβαλαν πρόστιμο 1200 ευρώ. Άλλοι παρευρισκόμενοι  διαμαρτυρήθηκαν και ένας νεαρός τόλμησε να πλησιάσει τους αστυνομικούς ΔΕΛΤΑ. Στα βίντεο φαίνεται ξεκάθαρα από τις στάσεις του σώματος του νεαρού πόσο ήρεμα και ευγενικά μιλάει στον αστυνομικό. Στη συνέχεια των βίντεο βλέπουμε τον αστυνομικό εντελώς απρόκλητα και αδικαιολόγητα να χρησιμοποιεί ένα απαγορευμένο όπλο που λέγεται πτυσσόμενο (όχι γκλοπ), και να ξυλοκοπεί άγρια τον νεαρό, να τον βασανίζει ενώ εκείνος φώναζε «πονάω», να του σπάει κόκαλα και παΐδια και να συλλαμβάνεται μαζί με άλλο νεαρό που τόλμησε να βγάλει το κινητό για να τραβήξει βίντεο, νεαρή δασκάλα του 7ου δημοτικού σχολείου που αθλούνταν με το σύντροφό της μέσα στο άλσος και άλλους νέους, συνολικά 11, να τους στέλνουν στην ΓΑΔΑ, όπου απαγγέλονται σε όλους οι ίδιες ακριβώς γελοίες κατηγορίες.

Η απάντηση του κόσμου ήταν αυθόρμητη και άμεση. Πραγματοποίησε μεγάλη, ειρηνική πορεία που σε όλη τη διαδρομή της οι κάτοικοι στα μπαλκόνια χειροκροτούσαν και φώναζαν συνθήματα. Έξω από το δημαρχείο και ενώ η πορεία είχε τελειώσει, η αστυνομία εξαπέλυσε επίθεση απέναντι στο ειρηνικό πλήθος που διαλυόταν με ΔΙ.ΑΣ ΔΕΛΤΑ ΜΑΤ και χημικά και κρότου λάμψης! Ακολούθησαν απερίγραπτες σκηνές, που δυστυχώς έχουν ξανασυμβεί σε πολλές περιοχές τον τελευταίο καιρό!

Η κυβέρνηση άμεσα μέσω δηλώσεων υπουργών και βουλευτών της, υπεραμύνθηκε της αστυνομικής βίας και τη δικαιολόγησε λέγοντας πως κάποιος από τους συλληφθέντες είχε συμμετάσχει σε διαδήλωση, άλλος ότι ψηφίζει άλλο κόμμα από το κυβερνόν και άλλα τέτοια … δημοκρατικά, αποκαλύπτοντας το φακέλωμα των πολιτών. Βέβαια κατόπιν του καταιγισμού των καταγγελιών και των αποκαλυπτικών βίντεο διατάχθηκε έρευνα.

Είμαστε όλοι αγανακτισμένοι και αναρωτιόμαστε: Ζούμε ξανά σε περίοδο χούντας ή κατοχής; Είμαστε όλοι εχθροί της αστυνομίας; Ποιοι είναι αυτοί που δίνουν τέτοιες εντολές; Ποιοι είναι αυτοί που νομίζουν ότι μπορούν να τρομοκρατούν, να δέρνουν και να απειλούν;

΄Εχουμε υποχρέωση ν΄ αντισταθούμε και να αντιδράσουμε συλλογικά..

Απαιτούμε να αποσυρθούν άμεσα οι κατηγορίες!

Καλούμε το Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, να καταδικάσουν απερίφραστα τη βία της αστυνομίας και να ζητήσουν την απόσυρση των κατηγοριών για όλους τους συλληφθέντες.

 

Σήμερα Τρίτη στις 6 μ.μ. στην πλατεία μας, θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο πορεία σε απάντηση στο πογκρόμ που εξαπέλυσε την Κυριακή στην πόλη μας η κυβέρνηση και η ελληνική αστυνομία

Share this Post:

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια