Κοινωνία

Εως 50 άτομα σε γάμους,βαπτίσεις,δεξιώσεις και λοιπές τελετές έως 31 Αυγούστου.Σήμερα to ΦΕΚ

Σε στενό οικογενειακό κύκλο, με 50 προσκεκλημένους το ανώτερο, θα πρέπει να κάνουν τον γάμο τους όσοι έχουν προγραμματίσει να παντρευτούν έως τις 31 Αυγούστου. Το ίδιο ισχύει και στις περιπτώσεις των βαπτίσεων, των κηδειών, των δεξιώσεων και των δημόσιων και κοινωνικών εκδηλώσεων ανεξαρτήτως του αν αυτές πραγματοποιούνται σε ιδιωτικούς ή δημόσιους, εσωτερικούς ή εξωτερικούς χώρους. 

Αυτό προβλέπει απόφαση των υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης, Προστασίας του Πολίτη, Εργασίας, Υγείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, που δημοσιεύθηκε σήμερα Σάββατο στο ΦΕΚ, μέσω της οποίας καθορίζεται το ανώτατο όριο συμμετεχόντων σε δημόσιες ή κοινωνικές εκδηλώσεις και οι ειδικοί κανόνες λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος σε συγκεκριμένες Περιφέρειες, Περιφερειακές Ενότητες και Δήμους της Χώρας, για την αποφυγή μετάδοσης του covid-19. 

Το συγκεκριμένο μέτρο αφορά τις Περιφέρειες Αττικής, Κρήτης και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, τις Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Λάρισας, Κέρκυρας, Καρδίτσας, Πέλλας και Πιερίας και τους Δήμους Μυκόνου, Πάρου, Θήρας, Βόλου, Κατερίνης, Ρόδου, Αντιπάρου, Ζακύνθου και Κω. Σε περίπτωση παράβασης επιβάλλεται, στα φυσικά πρόσωπα, διοικητικό πρόστιμο 150 ευρώ, ενώ για τις επιχειρήσεις που διοργανώνουν τις εκδηλώσεις τα πρόστιμα ξεκινούν από τις 3.000 ευρώ, και φθάνουν στις 5.000 ευρώ ενώ προβλέπεται και αναστολή λειτουργίας για 15 ημέρες. Σε ότι αφορά τα φυσικά πρόσωπα που διοργανώνουν εκδηλώσεις τα πρόστιμα είναι 3.000 ευρώ και 5.000 ευρώ. 

Από το μέτρο εξαιρούνται τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, οι εκδηλώσεις ζωντανού θεάματος και ακροάματος (όπως παραστάσεις θεάτρου, χορού και μουσικής) και οι υπηρεσίες προβολής κινηματογραφικών ταινιών. 

ΦΕΚ B’ 3483/21.08.2020

πηγή capital.gr 

Share this Post:

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια