Δημοτικά

Πρωτοβάθμια εκπαίδευση: Ας γνωρίσουν τα παιδιά μας τα μουσικά όργανα της ορχήστρας

Ο Νεκτάριος Σαρδιανός μας παρουσιάζει το πιλοτικό και ενδιαφέρον project που ετοιμάζεται στην Σχολική Επιτρπή, με στόχο την γνωριμία των παιδιών με τα μουσικά όργανα της ορχήστρας.

Οπως αναφέρει ο ίδιος ο γιατρός και Πρόεδρος της ΕΣΕΠΠΕ 

''Τι είναι αυτό που μας οδηγεί τελικά, προς σ' αυτό που εν τέλει στο μέλλον θα καταπιαστούμε και θα αγαπήσουμε;

Σχεδόν ποτέ δεν βοηθούν πιεστικές προτροπές και επίμονες συμβουλές.

Αντίθετα, είναι ευτυχής συγκυρία όταν αυτό το πλησίασμα προκαλείται από μόνο του, ως ενστικτώδης αντίδραση που γεννά η περιέργεια, το ενδιαφέρον για ένα συγκεκριμένο αντικείμενο, όταν αυτό τυχαίνει να παρουσιάζεται ή να εκδηλώνεται μπροστά μας.

Τότε όλα αυτά μαζί, πετυχαίνουν να μας μεταδώσουν τον παλμό τους, ώστε να συγκινηθούμε και να νιώσουμε την πρώτη αυτόβουλη επιθυμία να ακολουθήσουμε τον συγκεκριμένο δρόμο.

Η σχολική επιτροπή πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Ν Σμύρνης, θέλοντας να πετύχει αυτό ακριβώς, την γνωριμία δηλαδή των παιδιών με τα μουσικά όργανα της ορχήστρας, ώστε να προκαλέσει τον ενθουσιασμό, το ερέθισμα εκείνο που θα ενθαρρύνει το παιδί να ασχοληθεί με την μουσική, σχεδιάζει να εξοπλίσει πιλοτικά ένα δημοτικό σχολείο με έγχορδα μουσικά όργανα, το βιολί, το τσέλο, την βιόλα, το κοντραμπάσο.

Παροτρύνουμε τα παιδιά να ασχοληθούν με τη μουσική, καθώς τα οφέλη από την ενασχόληση με την εκμάθηση μουσικών οργάνων είναι πολλαπλά. Και δεν είναι μόνο η βελτίωση των μαθητικών ικανοτήτων ή η αδιαμφισβήτητη παιδεία που θα λάβει, αλλά παράλληλα είναι επικοινωνία, ένας τρόπος να εκφράζει και να εξωτερικεύει τα συναισθήματα του!!!

Gallery

Share this Post:

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια