Δημοτικά

Πρωτοστατεί ο Θέμης Παυλόπουλος και η Στροφή στην πολιτική σκηνή της χώρας

Για όσους παρακολουθούν την πολιτική διάρθρωση της τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι λογικό να καταλαβαίνουν ότι η απόφαση του ΣτΕ δημιούργησε αναταράξεις στα κομματικά παιχνίδια της ΝΔ και στις απολυταρχικές λύσεις που έδωσε καθιστώντας την ψήφο των πολιτών αδιάφορη. Για την Ιστορία, ο Θεοδωρικάκος, τότε "υπεύθυνος" υπουργός με εγκυκλίους ντροπής αναίρεσε το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών σε επίπεδο σύστασης της διοίκησης των δήμων με το δήθεν επιχείρημα της "κυβερνησιμότητας". Στην πραγματικότητα αυτό που προσπάθησε να διορθώσει ήταν οι δικοί τους εκλεγμένοι με την ΝΔ δήμαρχοι να  έχουν το απόλυτο έλεγχο των μεγάλων δήμων ακόμα και όταν οι ψηφοφόροι αποφάσισαν διαφορετικά. Φυσικά αυτό πήρε μπάλα και όλους τους  δήμους της χώρας. Εξάλλου δεν είναι η πρώτη που το κράτος φτιάχνει νόμους και δατάξεις για τους "φίλους" του και μόνο, που επηρεάζουν όμως και όλους τους υπόλοιπους.

Στην Νέα Σμύρνη, ο Παυλόπουλος και η Στροφή πρωτοστάτησαν και κατάφεραν να λάβει το δημοτικό συμβούλιο της πόλης απόφαση που να στηρίζει την απόφαση του ΣτΕ. Χαρακτηριστικά γράφει το "'Εθνος":

Μετά την απόφαση του ΣτΕ και χωρίς να περιμένει τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης η δημοτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ στη Νέα Σμύρνη και με τη στήριξη του μεγαλύτερου κομματιού των συμβούλων της αντιπολίτευσης έφερε το θέμα ως έκτακτο έτσι ώστε να εφαρμοστεί η απόφαση του ΣτΕ όπως ορίζεται.

«Στη συνεδρίαση αυτή η πρότασή μας πλειοψήφησε και έτσι η απόφαση αυτή είναι εκτελεστέα ήδη από την προηγούμενη Παρασκευή στη Νέα Σμύρνη.Για εμάς είναι μια μέρα δικαίωσης. Μια μέρα που έρχεται να συναντήσει τις προσπάθειες της Δημοτική παράταξης Προτεραιότητα στον Πολίτη - Αντώνης Μαρκούλης που τόλμησε και προσέφυγε άμεσα στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Σήμερα, λοιπόν, μαζί με αυτήν την απόφαση που πήρε το Δημοτικό Συμβούλιο της Νέας Σμύρνης, μπαίνει φρένο στην ανεξέλεγκτη μεταφορά αρμοδιοτήτων από το Δημοτικό Συμβούλιο στην Οικονομική Επιτροπή καθώς και ανοίγει τον δρόμο για την επανασυγκρότηση των οργάνων διοίκησης των Δήμων σύμφωνα με την απλή αναλογική» δήλωσε στο ethnos.gr o Θέμης Παυλόπουλος επικεφαλής της δημοτικής ομάδας «Στροφή στη Νέα Σμύρνη – ο Δήμος στον πολίτη».

όλο το άρθρο

protostatei-o-themis-paylopoylos-kai-i-strofi-stin-politiki-skini-tis-choras.jpg
Share this Post:

Συντάκτης Πέτρος Περιμένης

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια