Αθλητικά

Πόλο: Πώς θα γίνει η επανέναρξη στην Α1 Ανδρών

Από το Σάββατο (20/3) το απόγευμα, η Επιτροπή των λοιμωξιολόγων έδωσε το "πράσινο φως" για την επανεκκίνηση πολλών ερασιτεχνικών κατηγοριών που είχαν μπει στον "πάγο", ανάμεσά τους και η Α1 Ανδρών και Γυναικών Πόλο στις οποίες συμμετέχουν οι ομάδες του Πανιωνίου.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν, η ανδρική κατηγορία έχει την άδεια να ξεκινήσει από σήμερα Δευτέρα (22/3), ωστόσο αυτό δεν είναι δυνατό αφού δε γίνεται από τη μια στιγμή στην άλλη να εξασφαλιστούν άδειες για τα παιχνίδια, η κράτηση εισιτηρίων για τις ομάδες που θα ταξιδέψουν ή η εξασφάλιση κολυμβητηρίων για να διεξαχθούν οι αγώνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του sports3.gr, η ΚΟΕ ετοιμάζει τηλεδιάσκεψη με τα σωματεία την Τρίτη (23/3) το μεσημέρι, προκειμένου να συζητηθούν η ημερομηνία επανέναρξης του πρωταθλήματος αλλά και ο τρόπος διεξαγωγής του από δω και πέρα. Η πρόταση της Ομοσπονδίας, που πιθανότατα θα επικρατήσει, είναι να αρχίσει το πρωτάθλημα την ερχόμενη Παρασκευή (26/3) ή Σάββατο (27/3). Σε αυτό το σημείο να πούμε πως τη Δευτέρα 29 Μαρτίου είναι προγραμματισμένες οι εκλογές της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας, γι' αυτό και κάποιοι πιστεύουν πως η επανέναρξη θα πρέπει να γίνει μετά από αυτή την ημερομηνία, με την ευθύνη της νέας διοίκησης.

Όσον αφορά τον τρόπο διεξαγωγής, επικρατεί εδώ και καιρό το σενάριο να γίνει ένα πρωτάθλημα ενός γύρου (να ξεκινήσει δηλαδή από την 7η αγωνιστική απ' όπου είχε μείνει και να πάει μέχρι και τη 13η), ενώ στη συνέχεια είναι πιθανό να γίνουν μόνο τα πλέι οφ με τη συμμετοχή των τεσσάρων πρώτων ομάδων της κανονικής διάρκειας για να αναδειχθεί ο πρωταθλητής και όχι των οκτώ πρώτων όπως είχε ακουστεί λίγες μέρες πριν. Φυσικά ισχύει το ότι δε θα υποβιβαστεί καμία ομάδα και θα υπάρξουν ρήτρες ώστε να εξασφαλιστεί η συμμετοχή όλων των σωματείων.

Ο χρόνος πιέζει όπως είναι κατανοητό, αφού η Α1 Ανδρών θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι τα τέλη Μαΐου, λόγω της προετοιμασίας της Εθνικής ομάδας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. 

Όσο για την Α1 Γυναικών, η οποία σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν μπορεί να ξεκινήσει από το Σάββατο (27/3), θα επανεκκινήσει κανονικά και θα ολοκληρωθεί με βάση το αρχικό πλάνο μιας και δεν υπάρχει λόγος ιδιαίτερης βιασύνης από τη στιγμή που η Εθνική δε συμμετέχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Share this Post:

Συντάκτης Ανδρέας Λεκάκης

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια