Πολιτιστικά

''Πολιτιστικές Διαδρομές Χτες και Σήμερα'' με θέμα ''Κύπρος , μια άλλη Ελλάδα''

γράφει ο Παναγιώτης Κωνσταντινίδης
Από την συχνότητα του www.NSTV/Radiostring και την Εκπομπή «Πολιτιστικές Διαδρομές χθες και Σήμερα» παρουσιάστηκε από τον Παναγιώτη Κωνσταντινίδη ο πολιτισμός, η ιστορία ,τα ήθη και έθιμα της Κύπρου.
Φιλοξενήθηκε  ο κος Κο Ηρακλή Ζαχαριάδη πρόεδρο του Δ.Σ. του  Ελληνικού Πολιτιστικού Όμιλου Κυπρίων Ελλάδος (Ε.Π.Ο.Κ.) και την Κα Ελένη Βαρνάβα Γενική Γραμματέα του Δ.Σ. Ξεκινώντας την  εκπομπή κος Κο Ηρακλή Ζαχαριάδης  μας μίλησε για τον Ε.Π.Ο.Κ. , εξηγώντας μας ότι ήταν ο βασικός πρωτεργάτης στην ίδρυση του , και ένας από τους βασικούς σκοπούς του είναι να έρθουν πιο κοντά οι Κύπριοι με τους Ελλαδίτες.
Κύριοι άξονες  του Ε.Π.Ο.Κ. είναι ,πολιτιστικός, εθνικός, η συνένωση Ελλάδας με την Κύπρο και οι Μνήμες από τους Αγώνες της περιόδου 1955-1960. Στην συνέχεια έγινε μια αναφορά στις δραστηριότητες που είχε ο Ε.Π.Ο.Κ. το 2015 (έκδοση της εφημερίδας «ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ», η ανάδειξη Κυπρίων Αγωνιστών που απασχόλησαν  τον Οικουμενικό Ελληνισμό από το 1821 μέχρι σήμερα .Ένας από αυτούς ήταν  ο Φιλόθεος Χατζής στη Δημητσάνα).
Η Κα Βαρνάβα μας μίλησε συνοπτικά για την Ιστορία και τον Πολιτισμό της Κύπρου. Μέσω παραδοσιακών Κυπριακών τραγουδιών συνεχίσαμε την παρουσίαση για τα ήθη και έθιμα της Κύπρου.
Φτάνοντας στο τέλος της εκπομπής ο Κος Ζαχαριάδης είπε τα εξής : Ζούμε με την Πίστη και την Ελπίδα της επιστροφής σε μια πατρίδα Λεύτερη Ελληνική. Ζούμε με την Πίστη και την Ελπίδα της Απελευθέρωσης από κάθε Δυνάστη. Ζούμε με την Πίστη και την Ελπίδα της απόδοσης δικαιοσύνης της Κύπρου μας.

Share this Post:

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια