Πολιτιστικά

''Πολιτιστικές Διαδρομές Χτες και Σήμερα'' με εκπρόσωπους Πολιτιστικού Συλλόγου ''Η Χοροέκφραση''

γράφει ο Παναγιώτης Κωνσταντινίδης

ΣΥΝΑΝΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ

Από την συχνότητα του www.NSTV.gr/nstvLIVE  και την Εκπομπή «Πολιτιστικές Διαδρομές χθες και Σήμερα» φιλοξενήθηκαν από τον πολιτιστικό Σύλλογο Αργυρούπολης “Η ΧΟΡΟΕΚΦΡΑΣΗ” ο κος Καρεπίδης Ιωακείμ (Αντιπρόεδρος ΔΣ και Χοροδιδάσκαλος),την κα Θεοδώρου Κορίνα (Γεν. Γραμματέας ΔΣ και Αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Ελληνικού –Αργυρούπολης) και τον Κο Σωτηριάδη Ανέστη(Μέλος ΔΣ) , όπου Θέμα της εκπομπής ήταν :  Συναντώντας την παράδοση.

 Ξεκινώντας την  εκπομπή ο Κος  Καρεπίδης  μας μίλησε για το όνομα και την ιστορία του Συλλόγου.  

Επίσης  μας ανάφερε τους στόχους του Συλλόγου που είναι η ανάπτυξη: 

της  επικοινωνίας  μεταξύ  των  μελών, αλλά και  με μέλη  άλλων  Πολιτιστικών συλλόγων που αγαπούν και ερευνούν την παράδοση, της φιλαλληλίας, της συνεργασίας και ενίσχυσης των θεσμών αλληλεγγύης των μελών, της ανύψωσης του πνευματικού και πολιτιστικού επιπέδου τους

Επισήμανε πως  όλα αυτά επιτυγχάνονται από την πλευρά του Συλλόγου μέσω της διδασκαλίας των  δημοτικών μας χορών, της εκμάθησης παραδοσιακών οργάνων της χώρας μας.

Στη συνέχεια κα Θεοδώρου μας μίλησε για την συνεργασία και την συνεισφορά του Δήμου  Ελληνικού –Αργυρούπολης καθώς και την αρωγή του Δημάρχου Κου Κωνσταντάτου προς τους πολιτιστικούς συλλόγους στη διοργάνωση  πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Επίσης ο  Κος Σωτηριάδης Ανέστης πως γνωρίστηκε με το Σύλλογο και ποια είναι η προσπάθεια του Συλλόγου να φέρει τον κόσμο πιο κοντά στην παράδοση και κυρίως τα παιδιά και  τους νέους/νέες με διοργάνωση  εκδηλώσεων, επιστημονικών ομιλιών και σεμιναρίων  και κυρίως δημιουργώντας μια πολύ μεγάλη παρέα ανάμεσα στα μέλη και τους χοροδιδασκάλους.

Τέλος  ο Κος  Καρεπίδης  μας ανάφερε τις πολυάριθμες και ποιοτικές δραστηριότητες του Συλλόγου που έγιναν το 2012  καθώς και για τις νέες δράσεις του Συλλόγου για το 2016, δίνοντας έμφαση στην παρακάτω εκδήλωση :

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αργυρούπολης "Η ΧΟΡΟΕΚΦΡΑΣΗ" σάς προσκαλεί την Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016 και ώρα 21:00 στην ετήσια θερινή εκδήλωσή του, στο Παλιό τρενάκι (τέρμα Δ. Ακρίτα και Κιάφας).

Η βραδιά θα περιλαμβάνει ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς από τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου και στη συνέχεια παραδοσιακό γλέντι με την ορχήστρα "Τα Μπρατίμια".
 

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Share this Post:

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια