Πόλη Ανάποδα: Το Άλσος ξανά ανοιχτό για τον λαό
Ανακοίνωση
Με χαρά ανακοινώνουμε ότι μία σημαντική διεκδίκηση κερδήθηκε και το Άλσος επανέρχεται στην αρχική του λειτουργία δίνοντας τη δυνατότητα στους κατοίκους και δημότες της Νέας Σμύρνης να ασκούνται σε αυτό, αλλά και να αποφορτίζονται ψυχολογικά από τις δύσκολες συνθήκες ζωής των τελευταίων μηνών.
Μετά τις κινητοποιήσεις από την Εργατική Λέσχη Νέας Σμύρνης, τις δύο διαμαρτυρίες στο Άλσος, τη συλλογή πάνω από 1000 υπογραφών – τόσο φυσικών όσο και ηλεκτρονικών – και την κινητοποίηση και ευαισθητοποίηση μεγάλης μερίδας κατοίκων της περιοχής, η «ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΑΝΑΠΟΔΑ» υπέβαλε ως έκτακτο θέμα συζήτησης στο δημοτικό συμβούλιο της 29ης Δεκεμβρίου 2020 το θέμα της επαναφοράς της λειτουργίας του Άλσους έως τις 09:00 μ.μ. και κάλεσε τις παρατάξεις να το ψηφίσουν, διορθώνοντας την ενέργεια της δημοτικής αρχής η οποία απέβαινε εις βάρος των δημοτών.
Η πρόταση της «ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΑΝΑΠΟΔΑ» ψηφίστηκε από το Δ.Σ. και έτσι από την Τετάρτη 30/12/2020 το Άλσος της Νέας Σμύρνης θα παραμένει ανοιχτό μέχρι τις 09:00 μ.μ. προς χρήση της μεγάλης μερίδας του κόσμου που δεν μπορούσε να το επισκεφθεί τις πρωινές ώρες και μέχρι τις 15:00 που ήταν ανοιχτό.
Οι συλλογικές προσπάθειες και οι συλλογικές διεκδικήσεις φέρουν θετικά αποτελέσματα και φανερώνουν την πραγματική δύναμη του λαού. Ειδικά τη δύσκολη αυτή περίοδο, είναι πλέον φανερό δεν μπορούμε να περιμένουμε λύσεις στα προβλήματά μας από αυτούς που τα προκαλούν. Αντιθέτως, οι συντονισμένες δράσεις και η αυτοοργάνωση των πολιτών είναι η μόνη διέξοδος.
«ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΑΝΑΠΟΔΑ»
ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ
Σχόλια