Δημοτικά

Ποιος δεν γνωρίζει τον μαϊντανό.

Ποιος δεν γνωρίζει τον μαϊντανό!

γράφει ο Πολυχρόνης Ντάγιος

Ο βρώσιμος μαϊντανός νοστιμίζει τα φαγητά και τις σαλάτες αδιάκοπα όλο τον χρόνο από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Είναι ένα εξαιρετικά ωφέλιμο φυτό που περιέχει πολλές βιταμίνες και αντιοξειδωτικά, συστατικά απαραίτητα για έναν υγιή οργανισμό. Οι αρχαίοι πρόγονοί μας τον είχαν σε μεγάλη εκτίμηση. Είναι γνωστό ότι οι αρχαίοι Έλληνες χρησιμοποιούσαν αυτό το βότανο σε διάφορες τελετές τους. Κοσμούσαν τους νικητές αθλητές αγώνων αλλά και τους τάφους των νεκρών. Αρχικά χρησιμοποιούνταν ως φαρμακευτικό φυτό, αλλά αργότερα μπήκε για τα καλά στην διατροφή του ανθρώπου. Ο μαϊντανός για να αναπτυχθεί χρειάζεται υγρασία και φως. 

Είναι όμως όλα τα είδη μαϊντανού χρήσιμα και ευεργετικά για τον άνθρωπο, την ανθρωπότητα και τον πλανήτη γενικότερα?  

Τις τελευταίες αρκετές έως πάρα πολλές δεκαετίες αναπτύχθηκε σε επικίνδυνο βαθμό ο Ανθρώπινος Μαϊντανός, δυστυχώς είναι πολλοί και είναι παντού. Είναι Γύρω μας! Ο ανθρώπινος μαϊντανός για να αναπτυχθεί χρειάζεται υγρασία, διαπλοκή, σάλια, μούχλα, χρήμα και ''καρέκλες''. Στην αρχή σας κάνει τον καλό, σας υπόσχεται τον ουρανό με τ' άστρα, είναι πανταχού παρών και τα πάντα πληρών και εσείς με τη σειρά σας του δίνετε την εξουσία που διακαώς αποζητά. 

Το επικίνδυνο με τον μαϊντανό είναι οτι αφού σας έχει εκμεταλλευτεί και εσείς είτε από αφέλεια είτε από κουτοπονηριά του έχετε δώσει αυτά που αρχικά ζητούσε , εκείνος/η συνεχίζει να σας χαμογελάει και να είναι δίπλα σας την ίδια στιγμή που σας ''μαχαιρώνει'' πισώπλατα ,σας ''κόβει'' τα πόδια και σας απορροφά τα πάντα προς δικό του όφελος , άμεσα και έμμεσα. Εννοείται οτι ο ανθρώπινος Μαϊντανός είναι σε όλα μέσα ασχέτως εάν είναι παντελώς κενός και αδιάφορος. Έχει πολλές καταγωγές ,σχεδόν όλες ''δήθεν'', προκειμένου να είναι σε πολλούς συλλόγους ταυτόχρονα. Όπου γάμος και χαρά και πίτα ο μαϊντανός πρώτος! Και εννοείται οτι αφού σας έχει πιάσει κορόιδα, διαιωνίζει το είδος του βιολογικό και μη!

Το εξασφαλίζει και διεισδύει σε όλες τις πιθανές δομές της πολιτείας και της κοινωνίας μας. Χαρακτηριστικό του/της ότι είναι παντελώς άχρηστος ,ανειδίκευτος και άεργος από πάντα, αλλά ταυτόχρονα εξαιρετικός απατεώνας και ως άλλος φελλός επιπλέει πάντα! 

Μη τρώτε λοιπόν αυτό που σας πουλάνε οι άνθρωπο

Μαϊντανοί ,οι οποίοι δυστυχώς είναι πάρα πολλοί σε όλο το κόσμο αλλά και στη πόλη μας(!!!)  και βρείτε τη δύναμη να πείτε ΌΧΙ σε αυτό το καταστροφικό είδος προτού να είναι αργά ακόμα και αν σας έχει πείσει ότι θα έχετε οφέλη.

Είναι απλά τέχνασμα. Ειδικά στη πόλη μας έχει αποδειχτεί περίτρανα , ειδικά τα τελευταία σχεδόν δέκα χρόνια, οτι οι μαϊντανοί μας, δεν κάνουν για καλό, νόστιμο και θρεπτικό φαγητό αλλά μόνο για περιτύλιγμα, φρου φρού, αρώματα, πανηγύρια και δημόσιες σχέσεις , από έργο και από ουσία Μηδέν.

Το ατομικό καλό θα έρθει μέσα από το ομαδικό καλό. Ξεριζώστε τους ανθρωποΜαιντανούς λοιπόν για το ομαδικό καλό.

...

Gallery

Share this Post:

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια