Κοινωνία

Πετάνε τα σκουπίδια τους στην ανακύκλωση γνωστές επιχειρήσεις της πλατείας Νέας Σμύρνης

Κατόπιν διαμαρτυριών για την κατάσταση με την συγκέντρωση σκουπιδιών στην είσοδο της κεντρικής πλατείας της Νέας Σμύρνης τόσο αισθητικά αφού είναι ουσιαστικά η είσοδος της πόλης όσο και υγεινομικά, ο νέος αντιδήμαρχος καθαριότητας Οδυσσέας Νασιμπιάν, αφαίρεσε τους κάδους σκουπιδιών και ενεργοποίησε τους βυθιζόμενους κάδους οι οποίοι βρίσκονται σε απόσταση 2 μέτρων.

Στον χώρο συνεχίζουν να βρίσκονται οι κάδοι της ανακύκλωσης. Δυστυχώς για αρκετές επιχειρήσεις της κεντρικής πλατείας Νέας Σμύρνης αυτο είναι αδιάφορο, αφού αναγκάζουν τους υπαλλήλους τους να μεταφέρουν τα σκουπίδια τους σε μεγάλες σακούλες οι οποίες σε πρώτη φάση δεν χωράνε αυτοτελώς στο άνοιγμα των βυθιζόμενων κάδων και έτσι απλά προτιμούν να τα τις στοιβάζουν γύρω και έξω και μέσα στους κάδους ανακύκλωσης.

Βέβαια με μία μικρή προσπαθεια θα μπορούσαν να πετάξουν τα σκουπίδια τους στους βυθιζόμενους κάδους αλλά...

Κατά αυτό τον τρόπο όχι μόνο δημιουργούν μεγαλύτερη εστία μόλυνσης, αλλά και εμποδίζουν τους πεζούς να περάσουν αφού ουσιαστικά καταλαμβάνουν την είσοδο της παρακείμενης διάβασης. Το γεγογός ότι παρανομούν μάλλον τους είναι αδιάφορο αν και με μια ματία κάποιος μπορεί να διακρίνει ποιού τα σκουπίδια είναι στους κάδους της ανακύκλωσης

Gallery

Share this Post:

Συντάκτης Πέτρος Περιμένης

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια