Κοινωνία

''Pet Story'' με εκπροσώπους της «Φιλοζωικής Π.Φαλήρου και Νέας Σμύρνης». Αρνήθηκε ο Εκπρόσωπος του Δήμου

Φιλοζωική Συζήτηση.

Αρνήθηκε να συμμετέχει ο Αθανασίου-εκπρόσωπος του Δήμου

 

Γράφουν Μ.Σταματοπούλου-Κ.Καραζουρνά

 

Καλεσμένοι στο στούντιο και στην εκπομπή μας «Pet Story», βρέθηκαν οι κ.κ. Ροδούλα Κωνσταντινίδου και Ελευθερία Ράνιο εκπροσωπώντας τη «Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Δράση Εθελοντών Π.Φαλήρου και Νέας Σμύρνης».

Θέλοντας να ακουστούν και οι δύο πλευρές ήρθαμε σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ.Αθανασίου -αρμόδιο εκ μέρους του Δήμου για τα θέματα αυτά . Μας ρώτησε αν έχει ο σταθμός κάποια σχέση με την εφημερίδα «Προφήτης», -με την οποία ως γνωστόν συνεργάζεται το webtv όπως πάμπολλοι τοπικοί φορείς- και αρνήθηκε να παραβρεθεί για λόγους που δεν εξήγησε και εγείρουν πολλά δημοσιογραφικά ερωτήματα αλλά και ερωτήματα επί της ουσίας.

Ξεκινώντας τη συζήτηση, ένα από τα θέματα στα  οποία αναφερθήκαμε, είναι η θέση του Δήμου με βάση το νόμο και εάν κατ επέκταση την τηρεί. Οι απαντήσεις που πήραμε δεν ήταν πολύ ενθαρρυντικές. Συμπερασματικά, το κάνει σε πολύ μικρό βαθμό ( ο Δήμος)τόσο που δεν μπορούν να καλυφθούν οι ανάγκες για περίθαλψη, σίτιση και αντιμετώπιση κακοποίησης  των ζώων αδέσποτων και δεσποζόμενων.

Στην ερώτηση μας για το αν υπάρχει Κτηνίατρος για το Πρόγραμμα Περίθαλψης των γάτων, αναφορικά με το συγκεκριμένο πρόγραμμα, μας ενημέρωσαν ότι ενέκριναν ως ποσό μόνο 3000 ευρώ, ενώ η αρμόδια κτηνίατρος μας ειπώθηκε ότι υπερχρεώνει, με αποτέλεσμα να μην επαρκούν τα χρήματα για σημαντικά θέματα (αποπαρασίτωση, εμβολιασμός, περιθαλψη κλπ). Να σημειώσουμε πως η Κτηνίατρος τοποθετήθηκε στη θέση χωρίς πριν την ύπαρξη σχετικής Προκήρυξης.

Στη συνέχεια μιλήσαμε για την ύπαρξη Δημοτικού Κτηνιατρείου κάτι που μέσα από τη συζήτηση φάνηκε πιο εφικτό και πιθανό στην πραγματοποίηση του.

Υπάρχει ωστόσο και μερίδα ανθρώπων που παρεμποδίζουν τη δράση του Σωματείου, πράγμα στο οποίο συμβάλλει κάποιες φορές και η ουδέτερη στάση των αρμόδιων Αρχών όταν αυτές καλούνται. Κλείνοντας να τονίσουμε τη σημασία της μύησης των παιδιών στη φιλοζωία. Παρά το γεγονός ότι ο Δήμος εφαρμόζει κάποιο πρόγραμμα στα σχολεία σχετικά με τα ζώα θα ήταν ιδανικό να ενταχθεί σε μόνιμη βάση μάθημα αυτού του αντικειμένου. Την συνέντευξη ολόκληρη σε βίντεο μπορείτε να την παρακολουθήσετε στο κανάλι μας στο youtube αλλά και στο παρακάτω.

Share this Post:

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια