Πολιτιστικά

Περίπτερο και Εκδηλώσεις Γενοκτονίας της Ενωσης Ποντίων Νέας Σμύρνης ''Η Μαύρη Θάλασσα''

Η Ένωση Ποντίων "Η ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ" μετά το εκθεσιακό-ενημερωτικό περίπτερο για 4 ημέρες στην κεντρική πλατεία Ν.Σμύρνης, πραγματοποίησε σε συνεργασία με το δήμο Ν.Σμύρνης, εκδηλώσεις μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου το Σάββατο 12 Μαΐου. Στο μνημείο της στην πλατεία Γενοκτονίας Ποντιακού Ελληνισμού τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής του δήμου και παρουσία του βουλευτή ΚΚΕ και μέλους της Ένωσης κ.Κατσώτη, της Δημάρχου Αγίου Δημητρίου κ. Ανδρούτσου, του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Ν.Σμύρνης κ.Τσιάπη, πολλών αντιδημάρχων, δημοτικών συμβούλων Ν.Σμύρνης και Αγίου Δημητρίου, πολλών εκπροσώπων σωματείων, του τοπικού και ποντιακού τύπου και μελών και φίλων της Ένωσης. Στη συνέχεια πραγματοποίησε στο 3ο-13ο δημ.σχολείο εκδήλωση, με ομιλητή τον διδάκτορα δικαίου, συγγραφέα και μέλος της Διεθνούς Ενώσεως Μελέτης Γενοκτονιών κ.Μεϊχανετσίδη, με ταυτόχρονη προβολή οπτικού υλικού. Ακολούθησε καλλιτεχνικό αφιέρωμα από τα πολιτιστικά τμήματα της Ένωσης και η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με παραδοσιακό κέρασμα.

Η εκδήλωση, όπως τόνισε η Πρόεδρος της Ένωσης κ.Ράνια Χρυσοχοΐδου-Κανάκη, ήταν αφιερωμένη στον αγώνα για την απελευθέρωση του δημοκράτη, αγωνιστή Ελληνοποντίου Γιάννη-Βασίλη Γιαλελί που κρατείται φυλακισμένος παράνομα στην Τουρκία, για πάνω από ένα χρόνο από το καθεστώς Ερντογάν.

Οι δράσεις της Ένωσης συνεχίζονται και τον Ιούνιο με: 1ον/Διήμερη εκδρομή στον Πόρο και γνωριμία με τον τοπικό πολιτιστικό σύλλογο Γυναικών το Σαββατοκύριακο 16-17 Ιουνίου  2ον/ Εκδήλωση στο δήμο Αγίου Δημητρίου (στον Ασύρματο), το Σάββατο 30 Ιουνίου στα πλαίσια του διήμερου " Άστυ και λαϊκή παράδοση".

Gallery

Share this Post:

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια