Πολιτιστικά

Παρουσίαση του Ελληνικού Συλλόγου Πολιτιστικής Κληρονομιάς ΗΓΕΧΟΡΟΣ από το NStvLive

γράφει ο Παναγιώτης Κωνσταντινίδης

Στην εκπομπή " Ταξιδεύοντας στον Κόσμο "  με τον Παναγιώτη Κωνσταντινίδη του www.nstv.gr/nstvlive φιλοξενήθηκαν: τον  Κο Κώστα Τουλάτο Πρόεδρο ΔΣ  του  « ΗΓΕΧΩΡΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ», Χοροδιδάσκαλο και  Ερευνητή, μαζί με την Κα Δέσποινα Λαζάρου Χοροδιδάσκαλο και Σκηνοθέτη. Με θέμα:  « Την παρουσίαση του Ελληνικού  Συλλόγου Πολιτιστικής Κληρονομιάς ΗΓΕΧΟΡΟΣ».

Ο Κος  Τουλάτος  μας μίλησε για τον Ηγέχορο και πότε  ιδρύθηκε. Ο «Ηγέχορος» δεν είναι απλά ένας ακόμα πολιτιστικός σύλλογος, αλλά ένας φορέας που αποσκοπεί στην προαγωγή και συγκρότηση μιας ομαδας με στόχο την διάσωση και διάδοση της Λαϊκής Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Ενδεικτικά  μας ανέφεραν  ότι πέρα από τα τμήματα παραδοσιακών χορών, διατηρεί τμήμα παραδοσιακού τραγουδιού, λαογραφίας και διοργανώνει εξειδικευμένα σεμινάρια εκμάθησης παραδοσιακών χορών από όλη την Ελλάδα, προσκαλώντας εισηγητές πανεπιστημιακού και βιωματικού επιπέδου.

Οι ομάδες του συμμετέχουν σε μεγάλα Παραδοσιακά Ανταμώματα,Φεστιβάλ, Ημερίδες. Τουριστικά Φόρουμ, Διεθνείς Εκθέσεις, Εκδηλώσεις της ΕΛ.ΑΣ., φιλανθρωπικά events και σε εκδηλώσεις της UNESCO.

Τα Βασικά μέλη της παραστασιακής ομάδας είναι πιστοποιημένοι χορευτές από το Διεθνές Συμβούλιο Χορού, CID UNESCO.

Τέλος η Κα Λαζάρου μας ενημέρωσε για την παράσταση

«Εμένα Η Γιαγιά μου» (κείμενα –σκηνοθεσία της ίδιας).

Τα έργο αναφέρεται στα 100 χρόνια της μικρασιατικής Καταστροφής μέσα από στιγμιότυπα, αφηγήσεις, τραγούδια, χορούς, από τόπους αλησμονητους.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ….

Share this Post:

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια