Αθλητικά

Πανιώνιος: Ψηφίστηκε η τροπολογία που αφορά τον τρόπο που μπορεί να αποπληρώσει τα χρέη του

Ψηφίστηκε από τη Βουλή την Πέμπτη (17/6) η τροπολογία που αφορά και στον Πανιώνιο και τον τρόπο που μπορεί να αποπληρώσει τα χρέη του.

Σύμφωνα με τη νέα αυτή τροπολογία το χρέος προς το Δημόσιο παραμένει και δε χαρίζεται στον Ιστορικό, με την διαφορά πως η Πολιτεία περνάει ρύθμιση με την οποία θα μπορεί να πληρώνεται το ποσό αυτό μέσω των κρατήσεων σε εισιτήρια και τηλεοπτικές μεταδόσεις.

Με τη νέα τροπολογία η ΠΑΕ καθίσταται υπόχρεη για το 50% των αμιγώς αγωνιστικών οφειλών (σε παίκτες για παράδειγμα) και υπό προϋποθέσεις για το υπόλοιπο 50% και το σύνολο των μη αγωνιστικών οφειλών. Ουσιαστικά δηλαδή μπορεί μόνο το 50% των οφειλών να πάει στη νέα ή υπό σύσταση ΠΑΕ και από εκεί και πέρα για το υπόλοιπο ποσό θα πρέπει να έχει προκύψει και εκκαθάριση της παλιάς ΠΑΕ.

Πρόκειται λοιπόν για μια βιώσιμη λύση. Tόσο για τον Πανιώνιο που θα μπορεί να ανέβει ακόμα και αν έχει μικρότερη πηγή εσόδων, αλλά και για το Δημόσιο που θα μπορεί να παίρνει πίσω τμηματικά όλο το ποσό που χρωστάνε οι «κυανέρυθροι» στο κράτος.

Πηγή: www.gazzetta.gr

Share this Post:

Συντάκτης

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια