Αθλητικά

''Πανιώνια Πορεία'' με εκπροσώπους του στίβου του Ερασιτέχνη Πανιωνίου

γράφει ο Χρήστος Καραθανάσης

Στην αυτή την εκπομπή της «Πανιώνιας Πορείας» στις  καλεσμένοι μας ήταν ο προπονητής στίβου στα οριζόντια άλματα (άλμα εις μήκος και τριπλούν) κ. Κώστας Καπετανάκης μαζί με δύο αθλήτριες του συλλόγου. Τη 18χρονη Χριστίνα Κωστή, αθλήτρια του άλματος εις τριπλούν και τη 14χρονη Βασιλική Βαλέρη, αθλήτρια του άλματος εις μήκος.

Ξεκινώντας με μις μικρή αναδρομή σε αυτό το τμήμα στίβου ο κ. Καπετανάκης, που προσφέρει τις γνώσεις του ως προπονητής σε αγωνιστικό επίπεδο από το 2000 και με προυπηρεσία στις υποδομές του Συλλόγου νωρίτερα, μας περιέγραψε τη μεγάλη εξέλιξη και διακρίσεις που έχουν επιτευχθεί τα τελευταία χρόνια. Μία από αυτές ήταν η κατάληψη της πρώτης θέσης από την αθλήτρια εις τριπλούν Παναγιώτα Τιριτζή στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων Νεανίδων το 2013. Στη συνέχεια ήρθε και η κατάκττηση της έβδομης θέσης στους αγώνες της Παγκόσμιας Γυμνασιάδας (αγώνες μεταξύ αθλητών και αθλητριών σε μαθητική ηλικία).

Ανάλογες επιτυχίες έχουν έρθει και από την καλεσμένη μας Χριστίνα Κωστή για το 2016, χρονιά στην οποία η αθλήτρια του τριπλούν κέρδισε την πρώτη θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κορασίδων καθώς και την δεύτερη θέση στο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα.

Μετά, το λόγο στην εκπομπή, πήραν οι αθλήτριες, με τη Χριστίνα να μας τονίζει την αγάπη της για τον αθλητισμό και την ενασχόλησή της με τον στίβο από πολύ μικρή ηλικία. Στην αρχή αυτής της πορείας είχε ξεκινήσει από τα αθλήματα ταχύτητας και στη συνέχεια το άλμα εις μήκος. Από τον προηγούμενο χρόνο η Χριστίνα μαζί με τον προπονητή της έχουν αποφασίσει  να ειδικευτεί στο άλμα εις τριπλούν όπου όπως αναφέραμε έχει μεγάλη εξέλιξη και προοπτική για τα επόμενα χρόνια.

Η αθλήτρια Βασιλική Βαλέρη μας εξέφρασε το πόσο τη γεμίζει η ενασχόλησή της με το στίβο τα τελευταία χρόνια, καθώς ξεκινώντας από τις υποδομές του Συλλόγου, έχει και αυτή μεγάλη εξέλιξη ως σήμερα.

Κλείνοντας  αυτό το αφιέρωμα, ο κ. Καπετανάκης μας τόνισε πόσο εποικοδομητική είναι η δουλειά που γίνεται στον Πανιώνιο τα τελευταία τρία χρόνια με αρχιπροπονητή – συντονιστή του στίβου, τον κ. Ανδρέα Τσώνη. Έτσι ο αριθμός των αθλητριών – αθλητών του Συλλόγου έχει ξεπεράσει τους 350 μόνο στις υποδομές (ηλικίες κάτω των 13 ετών). Όλοι οι προπονητές στίβου στον Πανιώνιο είναι πρώην πρωταθλητές στα αγωνίσματά τους και κάτοχοι διπλώματος  προπονητή. Έτσι το μέλλον προμηνύεται λαμπρό για όλους όσους συμβάλλουν  στην προαγωγή του στίβου στο Σύλλογό μας.    

Περισότερα πάντα στο www.nstv.gr/nstvlive  και στο βιντεο που ακολουθεί

 

Share this Post:

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια