Αθλητικά

''Πανιώνια Πορεία'' με εκπροσώπους του γυναικείου πόλο του Πανιωνίου

      Αυτή η  εκπομπή της <<Πανιώνιας πορείας >>   του   διαδικτυακού μας καναλιού στις ήταν αφιερωμένη  στο γυναικείο πόλο του Πανιωνίου με καλεσμένους έναν εκ των εφόρων του τμήματος Κ. Χρήστο Παπαφιλίπου, τον προπονητή των γυναικών αλλά και των νέων-γυναικών Κ. Σταμάτη Χέλμη και την νεαρή μας αθλήτρια Ελευθερία Μπακομήτρου που έχει περάσει από όλα τα τμήματα υποδομών του πόλο για να φθάσει να είναι αρχηγός στην γυναικεία πια ομάδα.

        Ο  Κ. Σταμάτης Χέλμης ανήκει στο προπονητικό <<team>>του Συλλόγου μας εδώ και 6 χρόνια ξεκινώντας από τις ακαδημίες των αγοριών και προπονώντας στη συνέχεια  τις ομάδες των  παίδων  ,εφήβων  όσπου από την φετινή χρονιά να είναι ο προπονητής της 1ης ομάδας των γυναικών του Πανιωνίου. Στο προπονητικό επιτελείο και συνεργάτης του Κ. Χέλμη ανήκει και ο Κ. Δημήτρης Δημακόπουλος  ο οποίος προπονεί τις ομάδες των κορασίδων και νεανίδων . Τις ομάδες των μίνι κορασίδων και τις ακαδημίες των κοριτσιών προπονεί η Κ. Λούσυ Μοβσεσιάν.

      Η  νεαρή αθλήτρια Ελευθερία Μπακομήτρου εντάχθηκε από την ηλικία των 2 ετών στο κολυμβητικό τμήμα του Πανιωνίου και γύρω στα δέκα της χρόνια μπήκε στις ακαδημίες του πόλο ,για να φτάσει, περνώντας από όλα τα  τμήματα υποδομών , να είναι σήμερα η αρχηγός στο γυναικείο πόλο του Συλλόγου μας .Όπως μας  αποκάλυψε όλα αυτά τα χρόνια εχει βιώσει όλες τι ευχάριστες αλλά και δυσάρεστες καταστάσεις που επικρατούσαν δυστυχώς πριν αρκετά χρόνια στο τμήμα πόλο του Πανιωνίου γενικότερα. Ενθουσιασμένη μας δήλωσε ότι τα τελευταία 4 περίπου χρόνια ο Σύλλογος βρίσκεται σε μία πολύ αξιόλογη πορεία , σωστά οργανωμένος και οι επιτυχίες έχουν αρχίσει να έρχονται δείχνοντας την σωστή δουλειά που γίνεται σε όλα τα επίπεδα στο πόλο του Πανιωνίου .

     Εδώ φυσικά ο Κ. Παπαφιλίπου μας τόνισε την σημαντική συνεισφορά και ηθική συμπαράσταση που λαμβάνουν όλοι αυτοί που ασχολούνται με το πόλο του Συλλόγου από τους Κυρίους Ηλία Μπουζαλά και Βαγγέλη Αδαμόπουλο , οι οποίοι είναι και οι βασικοί συντελεστές για να  μπορεί το τμήμα να λειτουργεί σωστά και  εύρυθμα με  τακτοποιημένες όλες τις οικονομικές υποχρεώσεις του.Πολύ μεγάλη συμβολή για να αναπτυχθούν και να έχουν συνεχή βελτίωση και  επιτυχίες τα τμήματα υποδομών του πόλο έχουν φυσικά και οι εγκαταστάσεις που διαθέτει ο Πανιώνιος, με το κλειστό κολυμβητήριο στην Αρτάκης αλλά και την μικρότερη πισίνα στο κλειστό << Ανδρέας Βαρίκας>> όπου προπονούνται σε πολύ καλές συνθήκες περίπου 70 κορίτσια των υποδομών του Σύλλόγου,καθώς δεν υπάρχουν τέτοιες ανάλογες εγκαταστάσεις  σε πολλές περιοχές της Αθήνας .

     Στην συνέχεια ο προπονητή της ομάδας προσπάθησε να μας εξηγήσει τον τρόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματος της  Α2  κατηγορίας πόλο γυναικών όπου συμμετέχει και η ομάδα του Πανιωνίου . Αυτό το πρωτάθλημα διεξάγεται σε 3 ουσιαστικά φάσεις αγώνων, οι οποίες ολοκληρώνονται μέσα σε 3 Σαββατοκύριακα . Υπάρχουν 2 όμιλοι ομάδων από τους οποίους  οι  2 πρώτες ομάδες  θα περάσουν στην 3η και τελική φάση αγώνων που θα γίνει τον Ιούλιο για να αναδειχθεί η πρωταθλήτρια ομάδα που θα κερδίσει την άνοδο της στην Α1 κατηγορία.   Δυστυχώς λόγω και της πολύ δύσκολης  οικονονομικής συγκυρίας που διανύουμε τα τελευταία χρόνια , το πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας έχει υποβαθμιστεί και αυτό το έχει καταλάβει η ομοσπονδία και θα πρέπει να το ανασυκροτήσει όπως εμφατικά μας εξήγησε και ο Κ. Παπαφιλίπου που βρίσκεται πολλά χρόνια σε αυτόν τον χώρο . Η ομάδα μας σε αυτό το πρωτάθλημα έχει σαν στόχο πρωτίστως να προκριθεί στην τελική φάση και μετά να διεκδικήσει ακόμα και την άνοδο στην Α1 κατηγορία .

Κλείνοντας αυτό το αφιέρωμα δεν μπορούσαμε να μην αναφερθούμε και στην σημαντική συνεισφορά του Πανιωνίου μας  σε αθλήτριες   προς όλες τις ηλικιακές κατηγορίες των εθνικών μας ομάδων πόλο για πολλά χρόνια . Πολλές άλλωστε αθλήτριες των ομάδων που πρωταγωνιστούν σήμερα στην Α1  κατηγορία με τα  << σκουφάκια>> άλλων ομάδων και διακρίνονται με το εθνικό μας συκρότημα  έχουν βγει από τα σπλάχνα αυτού του Συλλόγου.Στις μέρες μας 4 αθλήτριες του Πανιωνίου επιλέχτηκαν για την προετοιμασία της εθνικής ομάδας των κορασίδων , από τις οποίες τα 2 κορίτσια μας η Ξανθοπούλου Κωστανίνα και  Χέλμη Ιωάννα  κλήθηκαν στην τελική επιλογή της εθνικής ομάδας . Μάλιστα αυτή η εθνική ομάδα των κορασίδων κέρδισε πέρσυ το βαλκανικό πρωτάθλημα .      

          Αποκτώντας όλες αυτές τις πολύ σημαντικές εμπειρίες οι πολίστιες του Πανιωνίου μας  έχουν όλο το μέλλον μπροστά τους για να δημιουργήσουν μια σπουδαία γυναικεία ομάδα που σύντομα θα αγωνίζεται στην  Α1  κατηγορία του πόλο γυναικών. Εμείς από αυτό το βήμα του διαδικτυακού καναλιού μας <<NSTV.GR>> , θα είμαστε κοντά στο πόλο του Πανιωνίου μας για να ενημερώνουμε την τοπική και όχι μόνο κοινωνία για το σπουδαίο έργο που γίνεται στον Πανιώνιο  , οθώντας βεβαίως την νεολαία στον υγιή αθλητισμό που σίγουρα μπορεί να του παρέχει ο<<Ιστορικός>>  σε πολλά αθλήματα για αγόρια και κορίτσια .

Share this Post:

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια